Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομιλία Φίλιππου Φόρτωμα στη Βουλή: «Ανάσα σε πλήθος επιμέρους προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης»

09 Οκτωβρίου 2024 14:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΦΟΡΤΩΜΑΣ
Ομιλία Φίλιππου Φόρτωμα στη Βουλή: «Ανάσα σε πλήθος επιμέρους προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης»

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Σε παρέμβαση στην Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ανέδειξε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου σημαντικές για τους ΟΤΑ νησιωτικών περιοχών και δη των Κυκλάδων.

Ο κ. Φόρτωμας στην ομιλία στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατά την συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ανέδειξε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου σημαντικές για τους ΟΤΑ νησιωτικών περιοχών και δη των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατά την συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», έκανε αναφορά στην διάταξη που επιτρέπει στους Δήμους να ιδρύουν και να λειτουργούν ελαιοτριβεία, δυνατότητα η οποία θα δώσει ώθηση στην τοπική παραγωγή και δεν τους παρεχόταν μέχρι σήμερα, παρά μόνο στις δημοτικές τους επιχειρήσεις. Επεσήμανε πως επρόκειτο για αίτημα του Δήμου Τήνου, αλλά το πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι δήμοι των Κυκλάδων, αίτημα το οποίο ο ίδιος ο βουλευτής είχε επικοινωνήσει στον Υπουργό Εσωτερικών και για τον λόγο αυτό ο κ. Φόρτωμας ευχαρίστησε τον κ. Λιβάνιο.

Ο κ. Φόρτωμας, ανέδειξε επίσης την διάταξη που αφορά στην αύξηση κατά 53 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από το 2025, των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που αποδίδει το Κράτος στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να υποστηριχθούν στην αντιμετώπιση των αυξημένων μισθολογικών και ενεργειακών δαπανών καθώς και στην διάταξη με την οποία διευκολύνονται οι ΟΤΑ για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Τέλος, ως Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς ο κ. Φόρτωμας, αναφέρθηκε στο άρθρο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε ομογενείς της Ουκρανίας που έχουν έρθει στην Ελλάδα από την έναρξη του πολέμου και έπειτα και είναι κάτοχοι άδειας διαμονής προσωρινής προστασίας, να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Τοποθέτηση του Βουλευτή Κυκλάδων και Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου Φόρτωμα στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Εποπτική Μονάδα Ασφάλειας Λιμένων και Πλοίων»
  • O Εμμανουήλ Σκοπελίτης νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Σύρου
  • Υπογράφηκε, από τον Γιάννη Βρούτση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Προγραμματική Σύμβαση της ολοκλήρωσης ενός ακόμα σημαντικού Έργου αναγέννησης αθλητικής εγκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα
  • Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ. Στάθη Μπαρμπούνη
  • Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης: Απόφασή μας να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά - Οι τράπεζες να στηρίζουν τα νέα ζευγάρια για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι