Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίαση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τήνου

19 Νοεμβρίου 2024 12:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΗΝΟΣ
  • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Συνεδρίαση Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τήνου

test2

test2

Σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2024, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Τήνου.

Τα θέματα της συνάντησης περιλάμβαναν την αποτίμηση δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο του 2024, καθώς και τον συντονισμό, τον σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις για την περίοδο 2024-2025.

Ο Δήμαρχος Τήνου και πρόεδρος του ΤΕΣΟΠΠ, κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αγαστή συνεργασία τους με τον Δήμο, υπογραμμίζοντας τη σημαντική ανταπόκρισή τους σε περιστατικά που απαιτούσαν παρέμβαση. Αναφερόμενος στις δράσεις πρόληψης, επισήμανε τον καθαρισμό 270 φρεατίων από τις υπηρεσίες του Δήμου και τη συνέχιση του καθαρισμού χαντακιών και φρεατίων που κρίνονται επικίνδυνα για πλημμύρες. Ευχαρίστησε, επίσης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Έπαρχο Τήνου για τη συνεργασία τους στον καθαρισμό ρεμάτων, ζητώντας οι δράσεις αυτές να συνεχιστούν.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Υποδιοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου (μέσω τηλεδιάσκεψης), ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, εκπρόσωπος του Επαρχείου, εκπρόσωπος από την Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων, αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας κ. Ιγνάτιος Δασύρας και κ. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο Προϊστάμενος και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάστηκε η 2η έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης Συνεπειών από Πλημμυρικά Φαινόμενα, με την κωδική ονομασία “ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2”. Το σχέδιο εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 47/Β/2024 απόφαση Δημάρχου και κοινοποιήθηκε στους συμμετέχοντες.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων για συνεχή επαγρύπνηση και συνεργασία, με στόχο την άμεση ανταπόκριση σε οποιαδήποτε απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών του νησιού.

dimostinou synedriasi dimos 3 1536x1152

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Τήνου
  • Δήμος Τήνου: Έργα, όχι μόνο Λόγια. Η αποκατάσταση του Λιμανιού της Τήνου προχωρά άμεσα! Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός!
  • Θαλάσσιες διακομιδές ασθενών από την Τήνο - Ανάμεσά τους ένα βρέφος
  • Καρδιανή Τήνου: Το χωριό των 35 κατοίκων με νέους που δεν το εγκαταλείπουν (βίντεο)
  • «Τα χαρτογραφημένα μονοπάτια της Τήνου» | Πολιτιστικός περίπατος για σχολικές ομάδες
  • Ξερολιθιά: Η πέτρα που κρατά ζωντανή την Τήνο (βίντεο)