Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού στην Ελληνική Βουλή

13 Ιανουαρίου 2025 22:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΦΟΡΤΩΜΑΣ
H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού στην Ελληνική Βουλή

test2

test2

Μία εξαιρετικά σημαντική συνάντηση του Προεδρείου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με τον Πρόεδρο και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) έλαβε χώρα σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων.
Ο Πρόεδροςτης Επιτροπής, βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππο Φόρτωμα και τα λοιπά μέλη του Προεδρείου, υποδέχθηκαν στην Βουλή σήμερα τον Πρόεδρο κ. Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη και μέλη της ΠαΔΕΕ.

Κατά την συνάντηση τοποθετήθηκαν οι καλεσμένοι εκ μέρους της ΠαΔΕΕ και ανέδειξαν την σημασία των Ελλήνων της Διασποράς ως πρεσβευτών του Ελληνισμού, της γλώσσας και του πολιτισμού μας στο εξωτερικό, αλλά και ως πρεσβευτών των δικαίων μας σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Τα μέλη της ΠαΔΕΕ καταλαμβάνουν ως γνωστόν σημαντικές κυβερνητικές θέσεις και αξιώματα στις χώρες στις οποίες βρέθηκαν και ρίζωσαν ως απόδημοι Έλληνες, ενισχύοντας την δυναμική παρουσία των Ελλήνων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά μας στην Επιτροπή να συναντιόμαστε με τον Πρόεδρο και μέλη της ΠαΔΕΕ, καθώς πρόκειται για ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών, με τους οποίους ακολουθεί πάντα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με στόχο την ανάδειξη και αντιμετώπιση ζητημάτων του Ελληνισμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.Οι Έλληνες αυτοί, αποδεικνύουν ότι ο ελληνισμός μπόρεσε να προοδεύσει σε όσα μέρη βρέθηκε και σήμερα οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές μας σε όλον τον κόσμο.».

fortoma 301

fortoma 302

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μητσοτάκης: «Ήξερες ότι η ανεργία στη χώρα μας είναι σήμερα μικρότερη από αυτή της Σουηδίας, της Φινλανδίας, και της Ισπανίας;» – Δείτε βίντεο
  • Συνάντηση του Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου για το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού
  • Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 κεντρικό θέμα της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών της χώρας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Bίντεο)
  • Θανάσης Μαρινόπουλος: Τι θέλει ο Άνθρωπος...
  • Επικοινωνία Μητσοτάκη με Σίσι για τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά - Ελληνική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Αίγυπτο τη Δευτέρα (Βίντεο)
  • Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο