Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού κατέθεσε Ερώτηση για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

22 Ιανουαρίου 2025 15:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ
Η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού κατέθεσε Ερώτηση για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, με θέμα τις προτάσεις της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης.

Η Ερώτηση βασίζεται σε επιστολή της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης η οποία αναδεικνύει κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της κυβερνητικής δημογραφικής πολιτικής.

Μεταξύ άλλων, η κα Μονογυιού προτείνει στην Κυβέρνηση να εξετάσει τα εξής:
1. Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, ώστε να επωφεληθούν περισσότερες οικογένειες από τα παρεχόμενα ωφελήματα.
2. Επανεξέταση της πολιτικής μετεγγραφών στα ΑΕΙ, με την επαναφορά του καθεστώτος ελεύθερων μετεγγραφών, διευκολύνοντας την εκπαιδευτική συνέχεια των παιδιών.
3. Διατήρηση υφιστάμενων δικαιωμάτων, εξαιρώντας τις πολύτεκνες οικογένειες από νέα κριτήρια περιουσίας για την πρόσβαση σε προνοιακά επιδόματα.
4. Ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους χωρίς περιορισμούς ηλικίας των παιδιών για τους πολύτεκνους γονείς.

Η κα Μονογυιού επισημαίνει ότι η ευαισθησία της Κυβέρνησης στα ζητήματα στήριξης της ελληνικής οικογένειας και της δημογραφικής πολιτικής ιδιαίτερα στα νησιά είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής προσέγγισης.
«Οι πολύτεκνες οικογένειες αποτελούν τον πυρήνα της δημογραφικής μας πολιτικής και τον θεματοφύλακα των αξιών της ελληνικής κοινωνίας. Οι προτάσεις αυτές είναι ένα βήμα για να στηρίξουμε έμπρακτα τους νησιώτες μας που αγωνίζονται καθημερινά», δήλωσε η Βουλευτής.

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η Κατερίνα Μονογυιού εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Τήνο
  • Κοινή δήλωση του Δημάρχου και της Επάρχου Τήνου για το αποτέλεσμα της δίκης των 71 συμπολιτών μας σχετικά με τις ανεμογεννήτριες
  • Chevron-Hellenic Energy: Κυρώθηκαν οι συμβάσεις Ελλάδας - Chevron για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων - Μόνο η ΝΔ ψήφισε όλη τη συμφωνία
  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου
  • Πάρος: Πρόσκληση Λογοδοσίας στις 20 Μαρτίου 2026
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά (Βίντεο)