Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση του βουλευτή Μάρκου Εμμ. Καφούρου και των εκπροσώπων της ΚΕΟΣΟΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα

23 Ιανουαρίου 2025 20:48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΑΦΟΥΡΟΣ
Συνάντηση του βουλευτή Μάρκου Εμμ. Καφούρου και των εκπροσώπων της ΚΕΟΣΟΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ο Βουλευτής Μάρκος Εμμ. Καφούρος μαζί με τους εκπροσώπους της ΚΕΟΣΟΕ, τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Μάρκου και τον Διευθυντή κ. Παρασκευά Κορδοπάτη, συναντήθηκαν την Τρίτη 21/1/2025 με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα, στον οποίο ανέλυσαν τα δομικά προβλήματα του αμπελοοινικού κλάδου.

Ειδικότερα ανέλυσαν τα οξυμένα προβλήματα του αμπελοοινικού τομέα και κατέθεσαν ολοκληρωμένες προτάσεις για τα εξής θέματα:
1. Την αναγκαιότητα σύνταξης μελέτης για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αμπελουργίας!
2. Την ανάγκη επικαιροποίησης συμφωνίας και ταυτοποίησης των μητρώων του ΥΠΑΑΤ(Αμπελουργικό Μητρώο, ΟΣΔΕ, Δηλώσεων συγκομιδής), ώστε να αντιμετωπισθεί η παραοικονομία και να αποτελέσουν εργαλεία άσκησης πολιτικής στον αμπελοοινικό τομέα.
Η συζήτηση ήταν παραγωγική και ο Βουλευτής στην παρέμβασή του ζήτησε αφενός να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι συγκεκριμένες προτάσεις για τη διάσωση και ανάπτυξη της ελληνικής αμπελουργίας, αφετέρου ανέλυσε τους κινδύνους που προκύπτουν για την ύπαρξη του Θηραϊκού αμπελώνα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και ιδιαίτερα της λειψυδρίας!

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναγνωρίζοντας τη σημασία του αμπελοοινικού τομέα εξέφρασε την πρόθεσή του για μια στενότερη συνεργασία με τους φορείς, ώστε να υιοθετηθεί μία εθνική στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κλάδου!

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου: Συνάντηση με τον Βουλευτή Μάρκο Καφούρο
  • Κοινή δήλωση του Δημάρχου και της Επάρχου Τήνου για το αποτέλεσμα της δίκης των 71 συμπολιτών μας σχετικά με τις ανεμογεννήτριες
  • Μάρκος Καφούρος: Ξεκινάει το έργο της Θαλάσσιας Πύλης Διαφυγής στη Βλυχάδα
  • Chevron-Hellenic Energy: Κυρώθηκαν οι συμβάσεις Ελλάδας - Chevron για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων - Μόνο η ΝΔ ψήφισε όλη τη συμφωνία
  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου
  • Πάρος: Πρόσκληση Λογοδοσίας στις 20 Μαρτίου 2026