Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμοί στις Κυκλάδες: Παράθυρο για μέτρα οικονομικής στήριξης σε κατοίκους και επιχειρήσεις

17 Φεβρουαρίου 2025 11:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  • ΣΕΙΣΜΟΙ
  • ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Παράθυρο για μέτρα οικονομικής στήριξης σε κατοίκους και επιχειρήσεις

test2

test2

Η πρωτοφανής κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις Κυκλάδες με την ασταμάτητη σεισμική δραστηριότητα των προηγούμενων εβδομάδων, οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις οικονομικής στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων με μέτρα όπως αναστολές συμβάσεων εργασίας, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και ασφαλιστική κάλυψη επί του ονομαστικού μισθού.

Ωστόσο, οι απώλειες και οι επιβαρύνσεις που «τρέχουν», για νησιά των οποίων η δραστηριότητα έχει ουσιαστικά «παγώσει», δεν είναι μόνο αυτά. Γι’ αυτό και πληθαίνουν οι «φωνές» εκείνων που ρωτούν τι θα γίνει, για παράδειγμα, με τα φορολογικά βάρη των κατοίκων και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών ( ΥΠΟΙΚ) , δεν έχει πέσει ακόμα στο τραπέζι η λήψη φορολογικών μέτρων. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο επί του παρόντος το «κοιτάζει» και αξιολογεί την κατάσταση, παρακολουθώντας τους τζίρους των επιχειρήσεων οι οποίοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αφορούν σε προκρατήσεις για το καλοκαίρι.

Επισημαίνεται επιπλέον πως το οικονομικό επιτελείο όταν θα εξελιχθεί το φαινόμενο και θα έχει μία πλήρη εικόνα θα είναι σε θέση να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις με γνώμονα την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής κοινωνίας.

newsit.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ακινητοποιημένο λόγω ατυχήματος το Hellenic Highspeed στην Αμοργό
  • Εξαρθρώθηκε 3μελής συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στη Θήρα
  • Εξιχνιάσθηκαν άμεσα -4- διαρρήξεις οχημάτων στη Σαντορίνη
  • Ανακοίνωση της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών για το Ε΄ Κυκλαδολογικό Συνέδριο
  • Νέα Εφαρμογή με Τεχνητή Νοημοσύνη για την Αντιμετώπιση της Θαλάσσιας Ρύπανσης από την Ενεργειακή Αναπτυξιακή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
  • Τήνος: Χωρίς ρεύμα από 20 Ιουλίου – Συνεχείς διακοπές ρεύματος