Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και Τέλος Ανθεκτικότητας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

24 Μαρτίου 2025 18:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και Τέλος Ανθεκτικότητας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

test2

react2 2025

Προς έγκριση και το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη – «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Κρίσιμης σημασίας ζητήματα για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την αναπτυξιακή προοπτική τους συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα της 5ης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στη Ερμούπολη της Σύρου, τη Δευτέρα 31.03.2025 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να λάβει απόφαση για την κατάθεση εισήγησης στο Υπουργείο Οικονομικών για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, δεδομένου ότι Κοινοτική Οδηγία του 2022 δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς τους από 01-01-2025.
Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει κάλεσμα προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου για τη διεξαγωγή κοινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ, με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συμφωνίας επί του διοικητικού πλαισίου των πόρων του Τέλους Ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.
Στην ίδια συνεδρίαση τίθεται προς έγκριση και το Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου, με τίτλο «Διακήρυξη της Κέρκυρας: Ένα Όραμα Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης για τα Νησιά», που υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2024 στην Κέρκυρα, από τους Περιφερειάρχες των τριών ΠεριφερειώνΓιώργο Χατζημάρκο (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), Γιάννη Τρεπεκλή (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) και Κωνσταντίνο Μουτζούρη (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).
Επισυνάπτεται η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Φίλιππος Φόρτωμας από το βήμα της Ολομέλειας για το φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών
  • Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή η συμφωνία με την ExxonMobil για γεωτρήσεις στο Ιόνιο (Βίντεο)
  • Δημοσκόπηση Alco: Πρώτη η ΝΔ - Εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά για τους Αναποφάσιστους (Βίντεο)
  • Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες αλλά δεν θα παραχωρήσει εδάφη
  • Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης παρευρέθηκε την Κυριακή στον αγώνα Α.Ο. Μυκόνου – Ολυμπιακός
  • Κ. Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος της χρονιάς μια νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική