Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου για τις συλλήψεις στο Δήμο Μήλου

13 Αυγούστου 2025 19:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου για τις συλλήψεις στο Δήμο Μήλου

test2

test2

Όπως γνωστοποιήθηκε, από την δημοτική αρχή Μήλου, την Τρίτη 12/8/2025, προσήχθη το σύνολο του προσωπικού καθαριότητας του Δήμου στο Αστυνομικό Τμήμα Μήλου, μετά από καταγγελία.

Οι εργαζόμενοι εκτελώντας εντολές της δημοτικής αρχής, πήγαν να πετάξουν τα απορρίμματα στη χωματερή, τόπος που χρησιμοποιείται καθ’ υπόδειξή της.
Με το σκεπτικό ότι δεν είχαν άδεια για να πετάξουν εκεί τα σκουπίδιασυνελήφθησαν συνολικά16 άτομα (όλοι οι εργαζόμενοι!) οι οποίοι και κρατήθηκαν μέχρι τις 12.30 τη νύχτα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από τον οδηγό ενός μικρού απορριμματοφόρου και δύο συμβασιούχες εργαζόμενες.
Σήμερα το πρωί στις 07.00 μεταφέρθηκαν στη Σύρο με τη συνοδεία του Δήμαρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχουκαθαριότητας, οι δύο συμβασιούχες, ενώ ο οδηγός του απορριμματοφόρου βρίσκεται νοσηλευόμενος στο ΚΥ Μήλου, λόγω προβλήματος υγείας που παρουσίασε.
Η ΛαϊκήΣυσπείρωσηΝοτίουΑιγαίου από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι εκτελούν εντολές των προϊσταμένων. Είναι αδιανόητο για τις παραλείψεις της τοπικής διοίκησης, να πληρώνουν το μάρμαρο εργαζόμενες/οι και μάλιστα συμβασιούχες/οι.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι χωρίς καταλογισμό ευθυνών.
Να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που αποφάσισαν τα απορρίμματα να πετάγονται στο συγκεκριμένο σημείο.
Το ζήτημα των απορριμμάτων είναι γνωστό πως αξιοποιείται και γίνεται πεδίο κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους και για να μείνουν αυτοί στο απυρόβλητο, στήνονται στον τοίχο εργαζόμενες και εργαζόμενοι.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και τη θέση μας για οριστική λύση στο φλέγον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προς όφελος των νησιωτών, χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών σε όλο το Νότιο Αιγαίο.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Ουδεμία έκπληξη για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη
  • Αρκετά με τις θυσίες για τα κέρδη των λίγων
  • Λ.Σ Νοτίου Αιγαίου: Ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα τη Σαντορίνη
  • Λ.Σ Νοτίου Αιγαίου: Υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Περιφέρεια και ψάχνουν για συνενόχους
  • Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Ένα βήμα πριν από "Τέμπη" στη θάλασσα βρισκόμαστε με τα σαπιοκάραβα
  • Λαΐκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Παροχή επιδόματος σίτισης – στέγασης στους δικαιούχους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου