Ο Δήμος Σίφνου και ο Δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης ευχαριστούν από καρδιάς τον κοινωνικό σύλλογο «ΓΛΑΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

19 Μαρτίου 2015 16:08

Ο Δήμος Σίφνου και ο Δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης ευχαριστούν από καρδιάς τον κοινωνικό σύλλογο «ΓΛΑΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», που επισκέφτηκαν το νησί μας στις 13 και 14 Μαρτίου 2015 και παρείχαν αφιλοκερδώς πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε παιδιά έως 16 ετών.


Οι γιατροί εξέτασαν 115 παιδιά και εφήβους. Πραγματοποίησαν κλινικές εξετάσεις, αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφίες και σε κάποιες περιπτώσεις παρέπεμψαν περιστατικά στη Αθήνα για περαιτέρω έλεγχο.
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι συζητήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από ειδική ομάδα ψυχολόγων τόσο με εκπαιδευτικούς και γονείς, όσο και με εφήβους(12-18 ετών) για το σοβαρό και δυστυχώς επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού(bullying).
Με δεδομένο ότι το νησί μας δε διαθέτει πλέον παιδίατρο η προσφορά των «Γλάρων του Αιγαίου» αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους γονείς και τα παιδιά μας, όχι μόνο για την αντιμετώπιση ασθενειών αλλά και για την έγκαιρη διάγνωση παιδιατρικών προβλημάτων. Οι καιρικές συνθήκες ταλαιπώρησαν τους γιατρούς, αλλά τους είμαστε ευγνώμονες γιατί όχι μόνο δεν ακύρωσαν την επίσκεψή τους, αλλά εργάστηκαν άοκνα για ένα διήμερο και απάλλαξαν τους γονείς από το άγχος, το χρόνο και τα έξοδα μετακίνησης στην Αθήνα.
Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση και το προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου, στο γιατρό κ. Σπύρο Ρουπακιώτη και στον κ. Νίκο Κακάκη που εθελοντικά έθεσαν τον εαυτό τους στις υπηρεσίες των «Γλάρων του Αιγαίου», στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα υγείας κ. Κώστα Σούλη καθώς και στη γραμματέα του ΔΣ κα Μαρία Ναδάλη για την οργάνωση και το συντονισμό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos