9ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές"

20 Ιουλίου 2015 19:53

Το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» για ένατη χρονιά φέτος, ανοίγει την αγκαλιά του αλλά και ...την όρεξη σε όσους αγαπούν τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και τις νησιωτικές γιορτές. Ανοίγει και τα φτερά του επίσης για να φτάσει πιο μακριά από τις Κυκλάδες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και ακόμη πιο μακριά.


Στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, με κέντρο τον Αρτεμώνα της Σίφνου και δράσεις σε όλο το νησί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και οι συνδιοργανωτές, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Σίφνου, καλούν όλα τα νησιά των Κυκλάδων και, από φέτος, αντιπροσωπείες από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, για να μαγειρέψουν και να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες, νησιώτες και στεριανούς.
Στα καινούρια στοιχεία του Φεστιβάλ και μία φιλοξενούμενη ομάδα από το εξωτερικό· γιατί το φαγητό και η μουσική είναι η καλύτερη αφορμή για φιλίες, ταξίδια, γνωριμία με τόπους και ανθρώπους.
Όλοι οι συμμετέχοντες "θα σκορπιστούν" στα παραθαλάσσια χωριά και θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αρτεμώνα πολλές φορές μέσα στο τριήμερο για να μαγειρέψουν, να τραγουδήσουν και να χορέψουν, ενώ, όπως κάθε χρόνο, παιδικές δραστηριότητες, παρουσίαση παραδοσιακών προϊόντων και τεχνών, επαγγελματίες αρχιμάγειροι και ενδιαφέρουσες συζητήσεις θα πλαισιώσουν τη γιορτή.
Αρχές Σεπτέμβρη στη Σίφνο το 9ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» ετοιμάζεται να φιλοξενήσει δεκάδες καλεσμένους πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και Δήμους, αλλά και όλους εσάς που θα περάσετε να σας κεράσουμε «για τη χαρά μας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos