Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργαστήρια και μαθήματα της πανάρχαιας τέχνης της Ξυλογλυπτικής

30 Νοεμβρίου 2016 20:18

Εργαστήρια και μαθήματα της πανάρχαιας τέχνης της Ξυλογλυπτικής όπως επίσης και Γλυπτική σε πεπιεσμένο χαρτί από το Επαρχείο Θήρας

Τα Εργαστήρια θα γίνονται στο χώρο του επαρχείου στο ισόγειο και θα χωρίζονται σε 3 περιόδους για το έτος 2016-17(η κάθε περίοδος θα έχει διάρκεια 2 μήνες).Τα μαθήματα είναι μια προσφορά κοινωνικού και πολιτιστικού σκοπού του επαρχείου θήρας και της Έπαρχου Θεώνης Λειβαδάρου προς τους κατοίκους της Σαντορίνης και των όμορων νησιών (στα πλαίσια ιστορία και πολιτισμός των Κυκλάδων). Θα δημιουργηθούν τμήματα (αρχαρίων & προχωρημένων).

Για τους αρχάριους η κάθε περίοδος θα χωρίζεται σε 2 στάδια. 1ο στάδιο γνωριμία ,επαφή ,ασφάλεια και χειρισμός εργαλείων κοπής και 2ο στάδιο σχεδίαση και εφαρμογή με τα σκαρπέλα πάνω σε πεπιεσμένο χαρτί (δοκίμιο μάθησης) όλα τα στάδια ενός ανάγλυφου έργου έως την ολοκλήρωση του.
Για τους προχωρημένους στις 2 περιόδους θα αντλήσουνε θέματα και θα σκαλίσουνε μοτίβα από την προϊστορική, την ελληνιστική έως την βυζαντινή περίοδο των Κυκλάδων και την 3 περίοδο ελεύθερο θέμα από τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Σαντορίνης.

Παράλληλα τα περσινά τμήματα Γ & Δ προχωράνε προς την ολοκλήρωση μια σειρά έργων για το προτζεκτ ( ΑΚΡΩΤΗΡΙ-ΘΗΡΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) που θα εκθέσουν στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2017-(βλ. φωτογραφίες-έργα μαθητών). Την επιμέλεια και διδασκαλία θα την έχει ο Εικαστικός Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης.

Η εγγραφές για την 1η περίοδο θα γίνονται μέχρι τις 16/12/2016 Πληροφορίες -επαρχείο θήρας -Τηλ 6977562373 Αντωνιάδης Χ.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr