Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά την πανδημία: η κοινωνία των πολιτών πιο δυνατή, πιο ενεργή» Ολοκλήρωση του 1ο Webinar της ΟΣΥΓΥ

15 Απριλίου 2021 21:39

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Ικανοτήτων Συλλογικών Φορέων που διοργάνωσε η ΟΣΥΓΥ στις 10 και 11 Απριλίου 2021, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν 50 γυναίκες από διαφορετικά νησιά των Κυκλάδων μέσω της πλατφόρμας zoom.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, πρωτοποριακή για την ελληνική πραγματικότητα, η οποία έρχεται να καλύψει ένα πραγματικό κενό των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, στοχεύοντας αφενός στη βελτίωση της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των συλλογικοτήτων, στον εκσυγχρονισμό και την επικαιροποίηση των πρακτικών και μεθόδων εργασίας τους και αφετέρου στην ανάπτυξη και ευημερία των μελών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι συμμετέχοντες Σύλλογοι Γυναικών Άνδρου, Μήλου, Μυκόνου “Ανωμερίτισσες”, Πάρου “Αρηίς”, Μάρπησσας, Νάουσας, Σερίφου, Σίφνου, Τήνου, Σύρου, Αμοργού, Αντιπάρου και Κύθνου παρακολούθησαν τους παρακάτω εισηγητές και εισηγήτριες:

  1. κ. Δημήτρη Καστανιά, Οικονομολόγο, Λογιστή Φοροτεχνικό
  2. κα Μαρία Ζωίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνση Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης, ΠΝΑΙ
  3. Δρ. Μαρία Μαυρίκου, στέλεχος Υπουργείο Οικονομικών
  4. κα. Άννα Αναγνωστοπούλου, Επιστημονική Συνεργάτιδα, Εκπαιδεύτρια Εθνικού Κέντρου Δημόσια Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
  5. κ. Αλέξανδρο Χωνά , Γεωπόνο - Εκπαιδευτή ΕΛΓΟ
  6. κ. Άννα Μαυρουδή, Πρόεδρο ΟΣΥΓΥ

Η ΟΣΥΓΥ εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της για την εθελοντική τους προσφορά την εποικοδομητική και εξαιρετικά χρήσιμη προσέγγιση των ζητημάτων.

Προέκυψαν γενικά συμπεράσματα και σχεδιασμός για μελλοντικές δράσεις επιμόρφωσης. Το επόμενο βήμα είναι το 2ο Webinar για την Επικοινωνιακή Διαχείριση και στη Νομική Στήριξη των Συλλόγων την 23η Απριλίου 2021.

«Η πανδημία τα ανέτρεψε όλα: μηδενική αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινότητες, οικονομική ασφυξία, ανεργία στους/στις εργαζόμενους/-ες στον πολιτισμό. Αν προσθέσουμε και το ψηφιακό χάσμα των νησιών μας σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το μέλλον φαντάζει μη βιώσιμο. Έχουμε όμως ανάγκη να ξανα -ονειρευθούμε, να οραματιστούμε το κοινό μας μέλλον με αλληλεγγύη και δημιουργικότητα, να φρέσκιες ιδέες και έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε. Τα σεμινάρια αυτά είναι αφετηρία για μια κοινωνία των πολιτών πιο δυνατή, πιο ενεργή μετά την πανδημία», δήλωσε η Πρόεδρος, Άννα Μαυρουδή.

Το ΔΣ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr