Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναυλία για το ρεμπέτικο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

09 Αυγούστου 2023 15:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία για το ρεμπέτικο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

test2

test2

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει συναυλία αφιερωμένη στη θέση της γυναίκας στο ρεμπέτικο τραγούδι, τηνΚυριακή20 Αυγούστου 2023(ώρα20:30), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου.

Το μουσικό σχήμα PenaTriliaθα ταξιδέψει το κοινό στην εποχή του ρεμπέτικου τραγουδιού, στοιχείου εγγεγραμμένου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCOαπό το 2017. Με αυθεντικές και διαχρονικές μελωδίες, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μουσική λαϊκή παράδοσητης χώρας μαςαλλά και σε όλο τον κόσμο και επικεντρώνοντας στις γυναίκες της εποχής καιστην κοινωνική και οικονομική τους θέση,επιχειρείται μια διαφορετική προσέγγιση του ρεμπέτικου.

Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Βιδάλης (ενορχήστρωση, καλλιτεχνική επιμέλεια, μπουζούκι, ερμηνεία), Τόνια Ρουγγέρη (επιμέλεια προγράμματος, ερμηνεία), Γιάννης Μιχαήλ (λαουτοκίθαρο, ερμηνεία).

Η είσοδος στη συναυλίαείναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ψηφιακή εφαρμογή «Μονοπάτια Πολιτισμού Σίκινος» & «Καταγραφή και ανάδειξη της χλωρίδας της Σικίνου»
  • Διαδρομές στη Μάρπησσα // "Διαδρομές Ατσούμπαλες"
  • Το Κινητό Πλανητάριο στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
  • Πάρος: Συγκίνηση στην τιμητική εκδήλωση για τον Νίκο Σαρρή – Το Δημοτικό Ωδείο θα φέρει το όνομά του (Bίντεο)
  • Φεστιβάλ Πάρκο Πάρου '25: "Χαλασμένο Κουαρτέτο 25/6"
  • Λίνα Μενδώνη: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήρας είναι το 27ο που παραδίδουμε μέσα σε 6 χρόνια»