Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργαστήρι γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

16 Νοεμβρίου 2023 17:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργαστήρι γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

test2

test2

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Τήνιου σχεδιαστή και μαρμαρογλύπτη Γεώργιου Καπαριά (1847-1923), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνειδημιουργικό εργαστήρι γλυπτικής,γιαμικρούς και μεγάλους, τοΣάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 (ώρες11:00-13:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Γεννημένος στον Πύργο της Τήνου, από οικογένεια μαρμαράδων, ο Γ. Καπαριάς σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σταδιοδρόμησε στην εφαρμοσμένη μαρμαρογλυπτική. Σχεδίασε και εκτέλεσεεκκλησιαστικά και επιτύμβια έργα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας,αποκτώντας φήμη και αναγνώριση. Σημαντικός αριθμός σχεδίων για τέμπλα, δεσποτικούς θρόνους, επιτύμβια και άλλα γλυπτά έργα, περιλαμβάνονται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας.

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Μαριάννας Κολλύρη και του γλύπτη Ευάγγελου Χατζή,και με αφετηρία το σχέδιο για «Προσκυνητάρι τύπου δεσποτικού θρόνου» (1913), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του σημαντικού μαρμαρογλύπτη και να δημιουργήσουν τα δικά τους τριδιάστατα έργα από πηλό.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναιδωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Βασίλης Παπαβασιλείου
  • Εγκαίνια για την Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου "Μαρία Ιγγλέση" Κυριακή 1η Ιουνίου στις 20.00
  • Η Δήλος στο προσκήνιο πολιτισμού και τουρισμού - Εκδήλωση στο Λονδίνο με επίτιμο ομιλητή τον Α. Φιορεντίνο
  • «Τα χαρτογραφημένα μονοπάτια της Τήνου» | Πολιτιστικός περίπατος για σχολικές ομάδες
  • Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο νησί
  • Πάρος: Εκδήλωση με τίτλο «Στης Παράδοσης τα Βήματα» θα πραγματοποιηθεί στην Παροικία