Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

28 Μαρτίου 2024 16:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας  στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

test2

test2

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (2-7/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι ψηφιδωτών, για σχολικές ομάδεςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τηνΠαρασκευή 5 Απριλίου 2024 (ώρες 10:00-12:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοναδικά αρχαία καλλιτεχνήματα από ψηφίδες από τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου και τον Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στην Τήνο και να ενημερωθούν για τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί από αρχαίους ψηφοθέτες. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών και,με την καθοδήγηση της Ειρήνης Συριανού, θα κατασκευάσουν τα δικά τους ψηφιδωτά.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2024, το θέμα του εορτασμού έχει τίτλο “Littlefingers, experthands”.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • «Τα χαρτογραφημένα μονοπάτια της Τήνου» | Πολιτιστικός περίπατος για σχολικές ομάδες
  • Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο νησί
  • Πάρος: Εκδήλωση με τίτλο «Στης Παράδοσης τα Βήματα» θα πραγματοποιηθεί στην Παροικία
  • H Σύρος ανανεώνει το ραντεβού της με τον πολιτισμό και φέτος το καλοκαίρι
  • Πάρος: Εκδήλωση στη μνήμη σπουδαίου λογοτέχνη που έζησε και δημιούργησε στο νησί τα τελευταία 45 χρόνια
  • Πάρκο Πάρου: Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις για την Κοινότητα της Πάρου