Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή Κύριο

11 Αυγούστου 2025 00:38
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΟΦΙΑ ΣΕΪΡΛΗ
  • ΦΟΥΡΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ
  • ΠΝΙΓΗΚΕ
Πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή

test2

test2

Με τραγικό τρόπο κόπηκε το νήμα της ζωής της γνωστής ηθοποιόύ Σοφίας Σεϊρλή, η οποία πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στους Φούρνους Ικαρίας, όπου έκανε τις διακοπές της μαζί με μία φίλη της. Σύμφωνα με πληροφορίες η 77χρονη ηθοποιός επιχείρησε να διανύσει μια μεγάλη απόσταση κολυμπώντας σε βαθιά νερά αλλά, δυστυχώς, δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στην ακτή.

Την είδηση δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε η ξαδέλφη της αλλά και ο ηθοποιός - σκηνοθέτης και φίλος της Νίκος Χατζόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε τα εξής:

«Αντίο, Σοφάκι… Σε πήρε το κύμα…Σαν αποχαιρετισμό, σου αφήνω μια φευγαλέα στιγμή από έναν από τους πολλούς διαλόγους σου με τη Μέλπω Αξιώτη, που τόσο αγαπούσες και σ' αγαπούσε...»

serili xatzopoulos

Η Σοφία Σεϊρλή γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1947 και ξεχώριζε για τις ερμηνείες της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, εν συνεχεία συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες σε διάφορες Θεατρικές Σκηνές σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά συμμετείχε και σε ανεξάρτητους θιάσους.

Διέγραψε μια μακρά και σημαντική θεατρική διαδρομή. Συνεργάστηκε με τα Ελεύθερο Θέατρο, Ελεύθερη Σκηνή, Θ.Ο.Κ, Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε, Θέατρο Τέχνης, Αμόρε και με θεατρικές ομάδες και θιάσους. Έπαιξε σε κλασικό, σύγχρονο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο σημαντικών συγγραφέων όπως οι Σαίξπηρ, Γκολντόνι, Λαμπίς, Μολιέρο, Οστρόφσκι, Τσέχωφ, Γκόρκι, Σνίτσλερ, Χόρβατ, Ζενέ, Στρίντμπεργκ, Βέντεκιντ, Ντε Φίλιππο, Φεντώ, Μπέκετ, Κολτές, Λαρς Νορέν, Μπουχστάινερ, Τουρίνι, Κους, Στίβενσον, Χάβελ, Αλλεν, Μάρκαρη, Χατζή, Καχτίτση, Αξιώτη, Ρίτσο.


Συνεργάστηκε με αξιόλογους σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων οι Π.Βούλγαρης, Α.Μακράκης, Σ.Βαρδάκη, Ν.Χαραλάμπους, Ν.Κοντουρη, Α.Καλογρίδης, Γ.Κακλέας, Έ. Θεοδώρου, Γ.Ρήγας, Θ.Αμπαζής, Μ.Μαρμαρινός, Β.Παπαβασιλείου, Ν.Μαστοράκης, Ν.Χατζόπουλος, Δ.Τάρλοου, Γ.Χουβαρδάς. Έπαιξε στους μονολόγους: Δύσκολες Νύχτες σε σκην. Γ.Ρήγα, Ομορφάσχημη σε σκην. Δ.Παπαδόπουλου, Jackie σε σκην. Α.Μπρούσκου, Ευγενείς Αγωνίες σε σκην. Τ.Τζαμαργιά, Σονάτα του Σεληνόφωτος σε σκην. Α.Κυρίμη. Στο Φεστιβάλ Αθηνών: Άγγελοι στην Αμερική σε σκην.Ν.Μαστοράκη, Η Μεταμόρφωση της Χρυσαλλίδας σε σκην. Ν.Χατζόπουλου, Μεγάλη Χίμαιρα σε σκην. Δ.Τάρλοου, Τεξτιλέν σε σκην. Β.Αρδίτη.

Από τις πιο πρόσφατες παραστάσεις που συμμετειχε ήταν οι Χελιδόνι σε σκην.Ε. Γκασούκα, Τερέζ Ρακέν σε σκην. Λ.Μελεμέ και Βασίλισσα της Ομορφιάς σε σκην. Ε.Σκότη. Παράλληλα, έπαιξε σε πολλές σειρές στην τηλεόραση, με πιο πρόσφατες τις: Άμυνα Ζώνης, Αγριες Μέλισσες κ.α. ενώ είχε εμφανιστεί και σε κάποιες κινηματογραφικές ταινίες. Επιπλέον έγραψε σενάρια για την τηλεόραση. κα7 δίδαξε υποκριτική στο θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πάτρας και σε δραματικές σχολές.

Από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει ήταν με αφορμή τον ρόλο της Αυξεντίας στη σειρά του MEGA, «Μαύρο Ρόδο», όπου μίλησε για πολλές πτυχές της ζωής της, όπως και για την σχέση της με τον γνωστό Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Πικολί - με τον οποίον ήταν μαζί για δύο χρόνια.

«Γεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, άλλα ήρθα παιδάκι, 4-5 ετών στην Ελλάδα. Θυμάμαι τις βόλτες που με πήγαιναν με το καρότσι στην παραλιακή». Και πρόσθεσε: «Τελικά ήρθαν έτσι τα πράγματα και όλη μου η ζωή είναι το θέατρο, αλλά έκανα υπέροχα ταξίδια».

Όσον αφορά στη δημιουργία οικογένειας: «Πλησίασα να κάνω οικογένεια, την πρώτη φορά ήμουν πολύ μικρή, δεν το ήθελα, άλλα και τις άλλες δυο δεν έγινε, αλλά δεν το μετάνιωσα καθόλου. Αυτό που μου λείπει, ιδίως τα τελευταία χρονιά, είναι να έχεις ένα σύντροφο, με τον οποίο να μπορείς να κάνεις διακοπές η να είστε μαζί στο σπίτι».

Για τη σχέση της με τον Μισέλ Πικολί αποκάλυψε: «Είπα "όχι" στον Πικολί που τότε ήταν μέγας σταρ και σε μία ζωή στο Παρίσι για να μείνω στην Ελλάδα, γιατί προφανώς φοβήθηκα».

«Οι απώλειες της ζωής μου με πετύχαιναν πάντα μέσα στη θεατρική διαδικασία, λες και μου το φυλούσε η μοίρα. Η μητέρα μου πέθανε ξημερώματα Κυριακής και εγώ τότε έπαιζα σε μία τρελή κωμωδία με την Καρέζη και τον Καζάκο και μάλιστα έπαιξα διπλή παράσταση. Η Καρέζη και ο Καζάκος εκείνη τη μέρα, μου έδιναν ένα ποτήρι νερό όταν μπαινόβγαινα στην κουΐντα. Η αδελφή μου πέθανε μεσημέρι και εγώ σε λίγες ώρες είχα γενική δοκιμή στο "Ριχάρδο" στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά» είπε κλείνοντας η Σοφία Σεϊρλή.

protothema.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet