Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: O "Θείος Στήβεν" απ΄την Αμερική!

01 Απριλίου 2014 02:36

Αποκλειστικές πληροφορίες του parianostypos.gr φέρουν εύπορο ελληνοαμερικανό επιχειρηματία που διαμένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη να διαδραματίζει ρόλο στην Πάρο

 χάρη σε δωρεά που πρόκειται να χορηγήσει στο νησί. Πρόκειται για τον κ. Στήβεν Ρος, μετανάστη τρίτη γενιάς με καταγωγή από τον Κώστο της Πάρου.

Ο παππούς του κυρίου Ρος (αγγλική συντομογραφία του Ρούσσος) τέκνο της Πάρου  μετανάστευσε στις αρχές του 20ου αιώνα σε νεαρή ηλικία στην Αμερική καταφέρνοντας να στήσει εκεί μια μικρή επιχείρηση και να δημιουργήσει οικογένεια. Σήμερα ο εγγονός του, ο κύριος Στήβεν Ρος μεγαλωμένος με τις αναμνήσεις της Πάρου όπως του τις διηγούνταν ο παριανός παππού του, θέλει να κάνει κάτι για το νησί του όπως το αποκαλεί.

Επισκεπτόμενος πολλές φορές την Πάρο ως απλός τουρίστας αγάπησε τόσο πολύ τον τόπο όπου "βρίσκονται οι ρίζες του" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ώστε επιθυμεί να χορηγήσει στη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό  για τη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού και αθλητισμού στην Πάρο.

Ο πολυχώρος σύμφωνα με την επιθυμία του θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στα πρότυπα των θεάτρων της αρχαιότητας αλλά και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις για την άθληση της νεολαίας του νησιού. Ο κύριος Ρος μιλάει ελληνικά και είναι γνωστός στη Νέα Υόρκη για τη δραστήρια συμμετοχή και προσφορά του στις ομογενειακές οργανώσεις του απόδημου ελληνισμού της Αμερικής.

Όπως μας δήλωσε, σχεδιάζει να επισκεφθεί την Πάρο τον Ιούλιο οπότε και θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της δωρεάς του.
Σε αποκλειστική τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε ευθαρσώς και με ειλικρίνεια που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του: " Δεν είμαι ομογενής Έλληνας του εξωτερικού, είμαι και αισθάνομαι Έλληνας και μάλιστα με καμάρι λέω παντού πως είμαι Παριανός!"

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr