×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eπίσκεψη και ξενάγηση στο σπήλαιο των ¨Δαιμόνων ή Καλαμπάκας¨ από σπηλαιολόγους της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας

24 Απριλίου 2014 21:38

Την Κυριακή 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο σπήλαιο των ¨Δαιμόνων ή Καλαμπάκας¨ από σπηλαιολόγους της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας.

Το σημείο συνάντησης θα είναι το μοναστήρι του Αγ.Γεωργίου Λαγκάδας στις 09:30πμ. Η απόσταση από το γήπεδο Μάρπησσας έως τον Άγιο Γεώργιο είναι 4 χιλιόμετρα , 10 λεπτά με το αυτοκίνητο και από εκεί για το σπήλαιο είναι μισή ώρα με τα πόδια.

Το σπήλαιο δεν είναι προσβάσιμο σε όλους , το μονοπάτι όπως και η είσοδος στο σπήλαιο έχουν ένα βαθμό δυσκολίας, π.χ. για να εισέρθεις στο σπήλαιο πρέπει να συρθείς για κάποια μέτρα!

Ο Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας  στηρίζει την πρωτοβουλία καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας των σπηλαιολόγων.

Για την επίσκεψη απαιτείται κατάλληλος και απλός εξοπλισμός (φόρμα - μπότες - κράνος - φακός. Επειδή σίγουρα δεν θα έχουν όλοι τον ακριβή εξοπλισμό προτείνονται κάποιες εναλλακτικές λύσεις όπως:1.Εσωτερικά μια μπλούζα T-Shirt από βαμβακερό ύφασμα, 2.Αθλητικά ρούχα(βαμβακερά), 3.Για την υπόδηση μέσα στο σπήλαιο  η καλύτερη λύση είναι οι πασίγνωστες γαλότσες, αλλιώς παπούτσια πεζοπορίας ή ορειβατικά,4. Έναν φακό ή φωτιστικό κεφαλής- led και 5.Όσο για τα  κράνη θα έχουν μαζί τους οι σπηλαιολόγοι.

Επίσης στο σπήλαιο δεν θα είναι δυνατό να εισέλθουν περισσότερα των 5 - 6 ατόμων ταυτόχρονα για λόγους ασφαλείας.

Η μετάβαση και η επίσκεψη στο σπήλαιο θα πραγματοποιηθεί με ατομική σας ευθύνη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr