Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδρομή των μελών ΚΑΠΗ σε Τρίκαλα-Μετέωρα-Καλαμπάκα

18 Οκτωβρίου 2016 14:21

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης» Δήμου Πάρου οργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία την φθινοπωρινή πολυήμερη επιδοτούμενη εκδρομή για τα μέλη των ΚΑΠΗ από 3 έως 7 Οκτωβρίου 2016.


Στην εκδρομή συμμετείχαν μέλη των ΚΑΠΗ Αγκαιριάς, Μάρπησσας και Παροικίας και συνόδευσαν ο Πρόεδρος, Λεοντής Μικές και η κοινωνική λειτουργός του Νομικού Προσώπου. Οι εκδρομείς, με έδρα τους τα Τρίκαλα,
Είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν πνευματική και ψυχική ηρεμία με τη προσκυνηματική επίσκεψη τους στα μοναστήρια του «λίθινου δάσος» των Μετεώρων.

 

Μονή Αγίου Στεφάνου - Μετέωρα
Επισκέφτηκαν τη πόλη της Καλαμπάκας και θαύμασαν την μοναδική συλλογή του νεοσύστατου Μουσείου Ελληνικής Παιδείας η οποία μεταξύ άλλων σημαντικών εκθεμάτων περιλαμβάνει βιβλία και σχολικά αντικείμενα με πληροφορίες για την σχολική ζωή από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την αίθουσα διάδρασης «σχολική τάξη» έκανε τα μέλη να αναβιώσουν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς στιγμές μαθητικής ζωής. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών θαυμάζοντας μία πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και τα κυριότερα είδη μανιταριών.
Επιπλέον, περιηγήθηκαν στα ιστορικά Γιάννενα, στο Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη και στο γραφικότατο νησάκι του Αλή Πασά θαυμάζοντας τη λίμνη Παμβώτιδα, ενώ επισκέφτηκαν και τις ορεινότερες περιοχές της Πίνδου, την κατάφυτη με έλατα Ελάτη, το Περτούλι και το χωριό Πύλη με προσκυνηματική επίσκεψη σε ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας, την Πόρτα Παναγιά.

Γιάννενα-Λίμνη Παμβώτιδα
Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου, συνεχίζει με αμέριστα να παρέχει έμπρακτα στη Τρίτη Ηλικία υποστήριξη, κοινωνική φροντίδα, ευκαιρίες για ψυχαγωγία και ανάπαυλα από τις καθημερινές δυσκολίες.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr