Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητική δυσφήμιση της Πάρου και των κατοίκων της για το θέμα των ανεμογεννητριών από τηλεοπτική εκπομπή…

02 Απριλίου 2017 19:31

Σε προκλητικότατους και βαρείς μειωτικούς χαρακτηρισμούς για την Πάρο και τους κατοίκους της, προέβη η εκπομπή Eco News του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ η οποία προβλήθηκε το Σάββατο 1η Απριλίου.

Ως «ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο» χαρακτήρισε η παρουσιάστρια την διαμαρτυρία των παριανών για την αποτροπή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί τους, προβαίνοντας μάλιστα στη σύγκριση Πάρου και Δανίας για να επιχειρηματολογήσει υπέρ των ανεμογεννητριών.

Μια σύγκριση εντελώς άστοχη καθώς ουδεμία σχέση έχει το βραχώδες παριανό έδαφος και μορφολογικό ανάγλυφο με το Δανικό. Στην εκπομπή, τονίστηκε επίσης ότι οι κάτοικοι της Πάρου είναι παραπληροφορημένοι και η ότι η παραφιλολογία εναντίον των ανεμογεννητριών είναι απόρροια λαϊκισμού και εσφαλμένων πεποιθήσεων.

Ειπώθηκε επίσης ότι οι ανεμογεννήτριες δεν καταστρέφουν αισθητικά το περιβάλλον καθώς είναι 65 μέτρων (!) ύψους και δεν θα φαίνονται από τη Χώρα, λες και Πάρος είναι μόνο η Παροικία, χωρίς να γίνει ουδεμία αναφορά στη σχετική νομοθεσία.

Η εκπομπή μίλησε για απαράδεκτες συμπεριφορές των παριανών που θυμίζουν Μεσαίωνα, για προπαγάνδα τους εναντίον της πράσινης ενέργειας και εναντίωσης προς αυτήν, ενώ προέβαλε αποσπασματικά και επιλεκτικά, μονταρισμένα πλάνα από τη συγκέντρωση – διαμαρτυρία της 26ης Μαρτίου, για να δείξει ότι οι κάτοικοι της Πάρου δεν ανήκουν στον ανεπτυγμένο κόσμο!

Άστοχη θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί η αντιμετώπιση του θέματος από την εκπομπή, όταν συνέκρινε την Πάρο με τη Δανία και όταν μίλησε για ειδικά θέματα ύψους ανεμογεννητριών και αισθητικής ρύπανσης στην Πάρο. Θέματα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την αντικειμενική πραγματικότητα και την πληροφόρηση του τηλεοπτικού κοινού, καθώς συνιστούν απόλυτη παραπληροφόρηση.

Προβάλλοντας μετ΄επιτάσεως το θέμα της διαμαρτυρίας της Πάρου ως αναχρονιστική και εν πολλοίς γραφική εκδήλωση κάποιων απληροφόρητων λαϊκιστών που ζουν το χθες, δεν προσέβαλε μόνο τους παριανούς αλλά απέδειξε την προχειρότητα και επιδερμική ανάδειξη του ζητήματος σε μια κατά τα άλλα «σοβαρή» εκπομπή που σέβεται τις οικολογικές ευαισθησίες αλλά δεν σέβεται διόλου τις κοινωνίες και τους ανθρώπους τους, καθώς τις διασύρει και τις δυσφημεί, παραπληροφορώντας, υπό το «μανδύα» της επιστημονικής προσέγγισης και συνδρομής.

Παρακολουθήστε σε βίντεο από το 2:50 λεπτό μέχρι το 11ο λεπτό τα όσα ειπώθηκαν για την Πάρο και τους κατοίκους της στην εκπομπή.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr