Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «Πλοηγός Αντιπάρου» αγόρασε φορητό απινιδωτή για τους κατοίκους της Αντιπάρου

04 Σεπτεμβρίου 2017 16:17

Η Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία παγκοσμίως. Θεωρείται ότι είναι η κυριότερη αιτία θανάτου μετά την ηλικία των 40. Περίπου τα 2/3 των περιπτώσεων καρδιακής ανακοπής οφείλονται σε απινιδώσιμους ρυθμούς δηλαδή η καρδιά μπορεί να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά μετά από έγκαιρη χορήγηση ηλεκτροσόκ (απινίδωση) με τη χρήση απινιδωτή.

Έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, καθώς επίσης και τα πρόσφατα δυσάρεστα περιστατικά τα οποία συνέβησαν στο νησί μας, το Δ.Σ. του Πλοηγού Αντιπάρου, αποφάσισε και προβεί στην αγορά ενός φορητού απινιδωτή και να τον τοποθετήσει σε ένα χώρο όπου να υπάρχει άμεση πρόσβαση, για όποιον πολίτη χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσει.

Το κόστος του ανωτέρω απινιδωτή καλύφτηκε κατά 50% από τα έσοδα της μουσικής εκδήλωσης του Πλοηγού, με τίτλο «αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο» η οποία έλαβε χώρα την 1η Απριλίου στην αίθουσα Κάλουδα και στην οποία αφιλοκερδώς έλαβαν μέρος οι μουσικοί Μπένος Μαριάνος, Δημήτρης Γιατροπούλης, Χριστίνα Γραμμένου και Μανώλης Ραγκούσης, μαζί με το λιλιπούτειο χορευτικό του νηπιαγωγείου. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε, καθώς επίσης και όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου που παρευρέθησαν και βοήθησαν με την παρουσία τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις  επιχειρήσεις οι οποίες με τις δωρεές τους κατάφεραν να καλύψουν το υπόλοιπο 50% του κόστους.

[ Όπως είναι φυσικό η παρουσία ενός απινιδωτή προκαλεί ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τη λειτουργία και τη χρήση του. Όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο της ΕΟΔ Πάρου το οποίο έλαβε χώρα στην αίθουσα Καλουδά το χειμώνα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χειρισμός του είναι πολύ εύκολος, καθώς διαθέτει φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά για όλα τα βήματα της αναζωογόνησης. Ο Εξωτερικός Απινιδωτής είναι μια φορητή εύχρηστη συσκευή που στόχο την ασφαλή απινίδωση του θύματος καρδιακής ανακοπής από απλούς πολίτες που δεν ανήκουν στο χώρο της υγείας. Τρίκαλα, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα, Άρτα, Μαρούσι, Πετρούπολη είναι μερικές από τις πόλεις που έχουν τοποθετήσει απινιδωτές σε δημόσιους χώρους. Με την λήξη της τουριστικής περιόδου επιβάλλετε πλέον από όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου, η παρακολούθηση ενός σεμιναρίου καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.]

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr