Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορύφωση της αεροπορικής κίνησης τον Αύγουστο στην Πάρο!

13 Σεπτεμβρίου 2017 09:32

Χιλιάδες επιβάτες αφίχθησαν αεροπορικώς στο νησί....

Ο νέος, σύγχρονος, υψηλών προδιαγραφών Κρατικός Αερολιμένας Πάρου μετρά ήδη δεκατρείς μήνες ζωής! Το νέο αεροδρόμιο μπορεί να εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2016, αλλά ο φετινός και όχι ο περσινός Αύγουστος, ήταν ουσιαστικά ο πρώτος μήνας αξιόπιστης αποτίμησης της πλήρους λειτουργίας του καθώς παραδοσιακά, κατά τον μήνα αυτό κορυφώνεται η έξοδος των παραθεριστών προς το νησί.

387 αφίξεις αεροσκαφών είχαμε στο αεροδρόμιο του νησιού. Τακτικές αλλά και έκτακτες πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών Olympic Air, Sky Express, Astra Airlines από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Graz Αυστρίας, αλλά και ιδιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αναψυχής, αποβίβασαν συνολικά στην Πάρο 16.240 επιβάτες. Οι πτήσεις αναχώρησης τώρα από το αεροδρόμιο ήταν συνολικά 392 και οι επιβάτες που προτίμησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από την Πάρο προς τους παραπάνω προορισμούς ήταν 18.634 άτομα.

Το γεγονός ότι οι αναχωρήσεις τόσο αεροσκαφών όσο και επιβατών από την Πάρο υπερτέρησαν αριθμητικά σε σχέση με τις αφίξεις, δηλώνει ότι πιθανώς εκτός των Ελλήνων και ξένων τουριστών που επέλεξαν αεροπορικό μέσο για την επιστροφή από τις διακοπές τους, το αεροπλάνο προτιμήθηκε και από παριανούς.

Τα χαμηλού κόστους εισιτήρια, οι προσφορές των αεροπορικών εταιρειών, η ασφάλεια και η άνεση των πτήσεων σε συνδυασμό με την οικονομία χρόνου που προσφέρει ένα αεροπορικό ταξίδι, το κάνουν δελεαστικό για όσους επιχειρούν σύντομα ταξίδια προς τους προορισμούς με τους οποίους συνδέεται η Πάρος.

Επίσης ο Αύγουστος, αποτελεί ευρύτερα και τον κατεξοχήν μήνα επιστροφής από τουριστικούς προορισμούς, ειδικά στα τέλη του. Προφανώς, η αυξημένη ζήτηση για πτήσεις αναχώρησης από την Πάρο, περιλαμβάνει επισκέπτες που μετέβησαν στο νησί κατά τους άλλους, πλην Αυγούστου θερινούς μήνες και εγκατέλειψαν το νησί στην εκπνοή του καλοκαιριού.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr