Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια μεγάλη αγκαλιά από σκαριά και κόσμο το λιμανάκι της Νάουσας Πάρου, ξεφάντωσε γιορτάζοντας τα «Καπετανέικα»! (Βίντεο + Φωτό)

17 Σεπτεμβρίου 2017 18:24

Η ατμόσφαιρα στο λιμανάκι της Νάουσας το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου ήταν μαγευτική! Μετά τον πρωινό εντυπωσιακό αγώνα επίδειξης σκαριών στον κόλπο της Νάουσας, όταν το σκοτάδι άρχισε να πέφτει, πολύ κόσμος συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την απονομή επάθλων στα νικητήρια σκαριά που αγωνίστηκαν αλλά και να αποδυθεί σε ένα μεγάλο νησιώτικο ξεφάντωμα με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι!

Η γιορτή των «Καπετανέικων» έγινε η όμορφη αφορμή για παραδοσιακή διασκέδαση στο περίφημο λιμανάκι, η εικόνα του οποίου, το Σάββατο το βράδυ, ήταν μοναδικά γραφική! Όσο ο κόσμος παρακολουθούσε την απονομή και άρχισε μετά από λίγο να γλεντά, πάμπολλα ψαράδικα σκαριά με ιστία, το ένα πλάι στο άλλο, ήταν αγκυροβολημένα σχηματίζοντας μια απερίγραπτα όμορφη εικόνα που έμοιαζε με ζωγραφικό πίνακα!



Το λιμανάκι, ολοζώντανο από κίνηση και παλμό, αν και διανύουμε τα μέσα Σεπτέμβρη, έσφυζε από κόσμο που το κατέκλυσε για να θαυμάσει τα αραγμένα σκαριά αλλά και να διασκεδάσει σε ένα μοναδικό, υπέροχο φυσικό σκηνικό πλάι στη θάλασσα! Για να χαρεί τη γιορτή της Ναυτοσύνης στο πιο ταιριαστό της περιβάλλον, δίπλα ακριβώς στα ψαροκάικα που είχαν την τιμητική τους στην εκδήλωση των «Καπετανέικων».


Η βραδιά εξελίχθηκε όμορφα, η περιοχή πήρε και πάλι ζωή και το απίστευτο γλέντι που στήθηκε, είχε κέφι και ζωντάνια αποτελώντας μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους τη βίωσαν! Σαν μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά που έκλεινε στους κόλπους του σκαριά και κόσμο, το λιμανάκι της Νάουσας έγινε και πάλι για μια βραδιά το επίκεντρο ενός ζωηρού ξεφαντώματος που θύμιζε καλοκαίρι, αφήνοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις τον πολύ κόσμο που το επισκέφθηκε!

Όσοι βρεθείτε στο λιμανάκι μη διστάσετε να απολαύσετε το δείπνο σας στους top γαστρονομικούς προορισμούς ψαροφαγίας της περιοχής. Στον «Τσαχπίνη» ή «Ουζερί των Ναυτικών» για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά ή στον «Μάριο» για εξαιρετική ψαροφαγία ή ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με αγνά παριανά προϊόντα, ή στο «Σιγή Ιχθύος» για εξαιρετικούς ψαρομεζέδες και δημιουργικά ελληνικά πιάτα.

Επισκεφθείτε επίσης το «Τακίμι» στην πλατεία της Νάουσας, το καφέ – μεζεδοπωλείο για αυθεντικές στιγμές χαλάρωσης με παραδοσιακό χρώμα ή το εστιατόριο «Blue Fish» πάνω στη μαρίνα της Νάουσας το οποίο προσφέρει ξεχωριστά ποιοτικά πιάτα. Οι Ιαπωνικές τεχνικές του σεφ θα σας καταπλήξουν!


Πάνω στη μαρίνα της Νάουσας βρίσκεται επίσης το εξαιρετικό café «Κίρανος». Πρωινά, καφές, χυμοί, σαλάτες, κρέπες, παγωτά, βάφλες προσφέρονται σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με απαλή μουσική από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Επίσης το Porto Café, αποτελεί υπέροχο προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας, για χαλάρωση και απόλαυση σε ένα περιβάλλον φιλικής εξυπηρέτησης.


Απολαύσεις πλάι στο κύμα χαρίζουν επίσης τα εξαίρετα καταστήματα της πανέμορφης Αλυκής. Όπως το café – εστιατόριο «Μανώλης», ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ για καφεδάκι ή γλυκές και αλμυρές ποιοτικές απολαύσεις με θέα στην υπέροχη παραλία της Αλυκής. Ή αν προτιμάτε ψαροφαγία, η περίφημη ψαροταβέρνα «Μουράγιο» πάνω στο γραφικό λιμανάκι της Αλυκής με θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα θα σας προσφέρει ποιοτικούς ψαρομεζέδες και ουζομεζέδες ολόφρεσκους σε ένα προνομιακό περιβάλλον!

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr