Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Πάρο στις 3 Δεκεμβρίου 2017

22 Νοεμβρίου 2017 17:27

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου – Αντιπάρου (ΣΥΔΙΣΑΠΑ) διοργανώνει Συνέδριο που θα οδηγήσει στην κατάργηση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης στα δύο πανέμορφα νησιά του Αιγαίου από την 1.1.2018.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη ξεκινήσει περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη συγγραφή και διανομή του περιβαλλοντικού παραμυθιού «Η Αλίκη και η χελώνα» στα ελληνικά και αγγλικά του Δρ. Αντώνη Γάκη που έχει και την επιστημονική ευθύνη του Συνεδρίου.

Το παραμύθι διανεμήθηκε σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών αλλά και σε οικογένειες τουριστών με μικρά παιδιά και δημιούργησε μια ξεχωριστή έκπληξη για μικρούς και μεγάλους.

Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Πετρόπουλος, θα μοιραστούν πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε κάθε οικογένεια μέσω των μαθητών στα δύο νησιά, έτσι ώστε να συμβάλει αυτή η κίνηση με αποφασιστικότητα στην προσπάθεια για πλήρη κατάργηση της κακής συνήθειας της πλαστικής σακούλας μεταφοράς.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος ο οποίος βλέπει με ικανοποίηση την ανακύκλωση να αυξάνεται αποφασιστικά χρόνο με το χρόνο, μας τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μαζί με τους Συλλόγους του νησιού θα εντατικοποιήσουν τις περιβαλλοντικές δράσεις και θα προβούν σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες έτσι ώστε η πλαστική σακούλα να αποτελέσει σύντομα παρελθόν μέσω της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης της νέας γενιάς αλλά και συγκεκριμένων δράσεων που θα ανακοινωθούν στο Συνέδριο.

Το περιβαλλοντικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα του «Αρχιλόχου» στην Παροικία της Πάρου με ώρα έναρξης 11 το πρωί , με ελεύθερη συμμετοχή για όποιον θέλει να το παρακολουθήσει.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr