Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένη επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Πάρου το Νοέμβριο του 2017. Αναστρέφεται η «βουτιά» των ετών 2012 -2016!

02 Δεκεμβρίου 2017 21:44

Αυξημένη σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, εμφανίζεται η κίνηση επιβατών και οχημάτων κατά το μήνα Νοέμβριο που μόλις μας πέρασε, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των Λιμενικών Αρχών Πάρου.

Συγκεκριμένα, 10.910 επιβάτες, 1322 Ι.Χ., 447 φορτηγά, 326 δίκυκλα, 3 λεωφορεία και 8 τροχόσπιτα αφίχθησαν στο λιμάνι της Πάρου από την 1η έως τις 30 Νοεμβρίου 2017, αριθμοί αυξημένοι κατά πολύ σε σχέση με την από λιμένος κίνηση κατά τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Επισκοπώντας τώρα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των παρελθόντων ετών, παρατηρούμε ότι οι αφίξεις κατά τον φετινό Νοέμβριο ήταν σε απόλυτους αριθμούς λιγότερες από τον Νοέμβριο του 2011, περίοδο κατά την οποία βρισκόταν ακόμα στην αρχή της η ελληνική οικονομική κρίση. Η κίνηση όμως του 2017, ήταν όπως παρατηρούμε από τα στατιστικά στοιχεία, αρκετά αυξημένη σε σχέση με την περίοδο 2012 – 2016 όπου παρατηρήθηκε σημαντική κάμψη αφίξεων Νοεμβρίου σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο.

Λαμβάνοντας επίσης υπόψη τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου, βλέπουμε ότι τη μερίδα του λέοντος ως λιμάνι αναχώρησης με προορισμό την Πάρου καταλαμβάνει ο Πειραιάς καθώς μέσα στον Νοέμβριο 7.745 επιβάτες που αποβιβάστηκαν στην Πάρο, προέρχονταν από πλοία της γραμμής από Πειραιά. Ακολουθούν σε αριθμούς αφίξεων προς Πάρο τα λιμάνια της Νάξου, της Θήρας και της Σύρου.

Αντίστοιχα τώρα, για τους επιβάτες που αναχώρησαν κατά το Νοέμβριο του 2017 από το λιμάνι της Πάρου, οι περισσότεροι (8.034) είχαν ως προορισμό τον Πειραιά και ακολούθησαν ως προορισμοί η Νάξος, η Θήρα και η Σύρος, γεγονός που μαρτυρά ότι κατά τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου που λήγει συνήθως τον Οκτώβριο, ενισχύεται παραδοσιακά η ενδο – κυκλαδική μετακίνηση μεταξύ της Πάρου και νησιών που περιλαμβάνονται άμεσα στις γραμμές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων αλλά και με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το γεγονός όμως επίσης ότι οι περισσότεροι αφιχθέντες στην Πάρο κατά τον μήνα Νοέμβριο προέρχονταν από τον Πειραιά και είχαν ως προορισμό επιστροφής επίσης τον Πειραιά, καταδεικνύει, ότι μπορεί μεν κατά τον τελευταίο φθινοπωρινό μήνα η κίνηση να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με την τουριστική σεζόν, ωστόσο όμως παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα και όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια βαίνει αυξανόμενη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr