Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τη Δευτέρα 15/1 η εφαρμογή του νέου «έξυπνου» συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παροικία Πάρου

13 Ιανουαρίου 2018 18:18

Ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης τίθεται σε λειτουργία από την Δευτέρα 15/1/2018 στην Παροικία της Πάρου. Με το σύστημα αυτό, θα είναι εφικτή η διαχείριση και ο πλήρης έλεγχος των θέσεων στάθμευσης οχημάτων σε δύο πολυσύχναστα σημεία της Παροικίας.

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι έως το αλσύλλιο της Εκατονταπυλιανής θα υπάρχουν 20 προκαθορισμένες θέσεις στάθμευσης ενώ από την αρχή του δρόμου του αλσυλλίου έως το μέσον του περίπου θα βρίσκονται άλλες 20 προκαθορισμένες θέσεις.

Συνολικά δηλαδή, 40 προκαθορισμένες θέσεις στάθμευσης θα είναι ελεγχόμενες από νέα παρκόμετρα, ενώ επί του οδοστρώματος θα υπάρχουν ηλεκτρονικά «μάτια», δηλαδή ασύρματοι αισθητήρες που θα καταγράφουν «έξυπνα» τις σταθμεύσεις οχημάτων πάνω στις θέσεις.



Οι ηλεκτρονικοί ασύρματοι αισθητήρες – «μάτια» θα είναι συνδεδεμένοι αυτόματα με κεντρικό server που θα ενημερώνεται για τη στάθμευση αλλά και tablet ελέγχου το οποίο θα διαχειρίζεται υπάλληλος ο οποίος θα λαμβάνει γνώση της διάρκειας και της ακριβούς ώρας κατά την οποία ένα όχημα θα εισέρχεται ή θα εξέρχεται από τις θέσεις στάθμευσης.

Ήδη κατά τις τελευταίες ημέρες, στα σημεία όπου θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα, υπήρχε άτομο που ενημέρωνε τους οδηγούς για την εφαρμογή του.
Σημειώνεται ότι η χρέωση ανά μισάωρο θα κοστίζει 50 λεπτά του ευρώ ενώ ο συνολικός χρόνος στάθμευσης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τη 1 ώρα και 30’ λεπτά.
Συνεπώς, η μέγιστη χρέωση θα φτάνει το 1 ευρώ και 50 λεπτά. Το σύστημα αυτό θα βρίσκεται σε λειτουργία από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Η πληρωμή των τελών στάθμευσης θα γίνεται σε πρώτη φάση με κέρματα. Μετά το καλοκαίρι θα μπορεί να χρησιμοποιείται για την πληρωμή και SMS.

Το πρωτοποριακό αυτό αυτοματοποιημένο σύστημα που θα εφαρμοστεί στην Παροικία έχει σημειώσει άριστα αποτελέσματα όπου κι αν λειτούργησε.



Παρείχε καλύτερη αστυνόμευση λόγω του αυτόματου ελέγχου παραβιάσεων στάθμευσης, αυξημένα έσοδα, έλεγχο της διαθεσιμότητας των θέσεων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες και συνεπώς περιορισμό των μετακινήσεων προς αναζήτηση θέσεων, γεγονός που βελτίωσε την ποιότητα ζωής και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές.

Διαβάστε επίσης...

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr