Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις συλλόγου "Μαντώ Μαυρογένους" για την αναβάθμιση της Παροικίας

31 Ιανουαρίου 2018 20:17

Με αφορμή την διαβούλευση για την κυκλοφοριακές αλλαγές στην Παροικία, το Δ.Σ. του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Πάρου - Αντιπάρου "Μαντώ Μαυρογένους" προτείνει τις παρακάτω προτάσεις για την γενική αναβάθμιση της Παροικίας:

• Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων για όλο το 24ωρο από το ύψος του ΟΤΕ έως το Μπουνταράκι για τέσσερις μήνες (Ιούνιο - Σεπτέμβριο) με χρήση μπάρας. Εξαίρεση θα αποτελούν τα οχήματα τροφοδοσίας στα οποία θα επιτρέπεται η διέλευση από 08.00-10.00 & 14.00-16.00, καθώς και η Δημοτική συγκοινωνία η οποία θα περνάει κανονικά.
• Διαγράμμιση των σημαντικότερων δημοτικών χώρων στάθμευσης της Παροικίας ( Γράβαρη, Θολάκια, Ζωοδόχος Πηγή ).
• Αποκατάσταση του δημοτικού χώρου στάθμευσης στις "Φυστικιές", αφού είναι σε κακή φυσική κατάσταση.

• Ελεγχόμενη στάθμευση στο parking του Γράβαρη. Οι κάτοικοι που διαμένουν στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας να αποκτήσουν δωρεάν κάρτα στάθμευσης, ενώ στους υπόλοιπους θα υπάρχει συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική. Ενδεικτικά προτείνουμε 1€ / 2ώρες. Με τον τρόπο αυτό θα αποτραπεί η παραμονή οχημάτων για μήνες ολόκληρους, αφού το συγκεκριμένο parking αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα.
• Μεταφορά των ΚΤΕΛ απέναντι από το Κ.Υ., με παράλληλη συνέχιση του δρόμου διπλής κυκλοφορίας από το Κ.Υ Πάρου έως το κατάστημα του Πανώριου. Πιθανή μονοδρόμηση του συγκεκριμένου δρόμου θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε άλλους δρόμους , όπως έχουμε διδαχτεί από το παρελθόν.
• Συνέχιση της απαγόρευσης χρήσης του λιμανιού και της προβλήτας στο Βίντσι για φορτοεκφόρτωση αδρανών υλικών για τέσσερις μήνες (Ιούνιο - Σεπτέμβριο) με πιθανή διεύρυνσή από 15 Μαΐου έως 15 Οκτωβρίου. Σε κάθε περίπτωση η κατασκευή εμπορικού λιμανιού στο Καμινάκι είναι η λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος.
• Υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στο Κάστρο της Παροικίας και κατά προτεραιότητα να φύγει η μεγάλη κολόνα της ΔΕΗ που βρίσκεται μπροστά από το κάστρο και το εκκλησάκι της Αγίας Άννας.
Ευελπιστούμε στην υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων, αφού όλοι μας θέλουμε την σωστή αναβάθμιση του νησιού μας!

Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου:

Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας
Κώστας Μπιζάς     Γιώργος Καστανιάς

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr