Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Χώρος για ΑΜΕΑ στη Νάουσα είχε μετατραπεί αυθαίρετα σε πάρκινγκ...

02 Ιουνίου 2018 17:40

Ειδικός χώρος στάθμευσης για οχήματα των ΑΜΕΑ, οριοθετημένος κοντά στην πιάτσα των ταξί στη Νάουσα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στα άτομα με ειδικές ανάγκες στον οικισμό, είχε δυστυχώς μετατραπεί αυθαίρετα και καταχρηστικά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες σε πάρκινγκ.

Λόγω της πρόσφατα αυξημένης κίνησης στην περιοχή, δίκυκλα κυρίως, συνήθιζαν να παρκάρουν στον ειδικό χώρο παρεμποδίζοντας έτσι τη στάθμευση των οχημάτων των ΑΜΕΑ προκαλώντας παράλληλα ένα κυκλοφοριακό χάος που αφαιρούσε σχεδόν τη δυνατότητα εισόδου των συνανθρώπων μας με μειωμένες κινητικές ικανότητες στη Νάουσα.

Επισημαίνεται ότι ο ειδικός χώρος ήταν ήδη οριοθετημένος για το σκοπό της στάθμευσης των ΑΜΕΑ. Ωστόσο ήταν μονίμως κατειλημμένος από δίκυκλα.

 

Για την διευθέτηση και ομαλοποίηση αυτής της ανεξέλεγκτης κατάστασης, η Δημοτική Κοινότητα Νάουσας σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου ανέλαβε την πρωτοβουλία μιας πιο ευκρινούς διαγράμμισης του χώρου με έντονο μπλε χρώμα ώστε αυτός να οριοθετηθεί καλύτερα και να εκλείψει το φαινόμενο στάθμευσης δικύκλων σε χώρο προορισμένο για την κίνηση των ΑΜΕΑ.

Ας ελπίσουμε ότι με την ενέργεια αυτή, θα πάψει να υφίσταται η αυθαιρεσία και ο ειδικός χώρος θα παραμένει άδειος από παρκαρισμένα δίκυκλα προς όφελος των συμπολιτών μας.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr