Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Στάχτες και αποκαϊδια στα Λιβάδια της Νάουσας. Η καμμένη "χωματερή" στο φως της ημέρας...

12 Ιουνίου 2018 17:14

Αποκαλυπτική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στο φως της ημέρας στο σημείο όπου το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουνίου, ξέσπασε πυρκαγιά, στην περιοχή Λίμνες στα Λιβάδια της Νάουσας.

Ντροπιαστικές εικόνες - πλήγμα σε κάθε έννοια πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, προβάλλουν σε όλο τους το θλιβερό μεγαλείο ανάμεσα στις στάχτες και τα αποκαϊδια που άφησε πίσω της η φωτιά. Κλαδιά, μπάζα, υλικά οικοδομών, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα, πλαστικές σακούλες, άχρηστα αντικείμενα, σκουπίδια κάθε είδους και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, βρίσκονται πεταμένα άναρχα μες το δρόμο, εκεί δηλαδή που τα απόθεσαν κάποιοι, σχηματίζοντας μια άτυπη "χωματερή" η οποία αποτέλεσε και την εστία της πυρκαγιάς το βράδυ της Δευτέρας.

Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει αυτό το επαίσχυντο θέαμα της ασυνειδησίας και αδιαφορίας, το οποίο αποτελεί τερατούργημα της συνήθους πρακτικής ορισμένων να "ξεφορτώνονται" οτιδήποτε άχρηστο όπου βρουν, ακόμα και μέσα στο δρόμο, προκαλώντας ρύπανση, αισθητική ασχήμια και κινδύνους που σχετίζονται με την δημόσια υγεία και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Στάχτες, αποκαϊδια και μισοκαμμένα υλικά είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ευτυχώς κατασβέστηκε έγκαιρα για να αφήσει ωστόσο, ορατά πλέον, στο φως της ημέρας, να φανεί το ντροπιαστικό θέαμα της προκλητικής αυθαιρεσίας κάποιων να μετατρέπουν το δημόσιο δρόμο σε σκουπιδότοπο.

 

Δείτε το βίντεο εδώ

Βεβαίως οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Πάρου προβαίνουν συχνά σε καθαρισμό και απομάκρυνση των υλικών της άτυπης "χωματερής", ωστόσο, το "βουνό" της ασχήμιας δεν αργεί να επανεμφανιστεί καθώς κάποιοι αμετανόητα ασυνείδητοι συνεχίζουν δυστυχώς την συνήθη ρυπογόνο δράση τους, η οποία εκτός των άλλων, αποδεικνύεται και πολύ επικίνδυνη...

20180612_120925.jpg 20180612_120956.jpg 20180612_121013.jpg

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr