Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη στην Πάρο 36χρονος ημεδαπός για εγκατάλειψη ζωών συντροφιάς

29 Ιουνίου 2018 17:57

Συνελήφθη χθες (28 Ιουνίου 2018) το απόγευμα στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας 36χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς με συνέπεια το θάνατο ενός εξ αυτών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Παροικιά Πάρου βρέθηκε νεκρός, από πολίτες, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένας θηλυκός σκύλος, ο οποίος παρουσίαζε εικόνα ασιτίας.

Στο πλαίσιο εξέτασης του περιστατικού διαπιστώθηκε ότι, ιδιοκτήτης του ζώου είναι ο κατηγορούμενος και ακολούθησε έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκε στην αυλή του σπιτιού του εγκαταλειμμένο άλλο ένα ζώο συντροφιάς (σκύλος) χωρίς παροχή νερού και τροφής, παραβιάζοντας του κανόνες ευζωίας.

Το εγκαταλειμμένο ζώο μεταφέρθηκε για περίθαλψη σε κτηνίατρο, ενώ και για τα δυο παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Τονίζεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 1197/1981, 4039/2012 και 4235/2014.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσής της για την πάταξη τέτοιων περιστατικών καλεί τους πολίτες που αντιλαμβάνονται κάποια από τις παραπάνω πράξεις να καταγγείλουν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ή στην οικεία Εισαγγελία.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr