Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fake news η δωρεά 1 εκατ. ευρώ για τις αρχαιολογικές εργασίες στοι Δεσποτικό από τον Τομ Χάνκς

05 Οκτωβρίου 2018 16:59

Δημοσιεύματα ανέφεραν ακόμη πως οι δυο τους συμμετείχαν στις εργασίες ως εθελοντές χωρίς, βέβαια, τη συνοδεία κάμερας.

Έτσι, υποτίθεται πως οι δυο τους θα έρχονταν στη χώρα μας έτσι ώστε να τιμηθεί ο Τομ Χανκς από το ΚΠΙΣΝ για την προσφορά του.

Κάτι που όμως... δεν ισχύει, όπως ανακοινώνει η γυναίκα του με ανάρτησή της στο Twitter και διέψευσε και ο ηθοποιός μέσω Twitter.

Γράφει στο twitter o Τόμ Χάνκς:

«Κάποιος ισχυρίζεται ότι θα εμφανιστώ σε εκδήλωση στην Αθήνα κάτι που δεν είναι, ούτε υπήρξε ποτέ αλήθεια. Εισιτήρια πωλούνται με την υπόσχεση της παρουσίας μου», γράφει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν σχετικά με την πιθανότητα παρουσίας μου στην εκδήλωση και οι διοργανωτές δεν είναι ειλικρινείς σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μαζί μου. Προσέξτε να μην σας εξαπατήσουν».

 Χθες, η Ρίτα Γουίλσον ανέφερε σε δική της ανάρτηση οτι ο ηθοποιός δεν αναμένεται να παραστεί σε καμία εκδήλωση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας μάλιστα πως η πρόσκληση είναι αναληθής και πως πρόκειται περί απάτης.

Η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Τόμ Χάνκς παρέθεσε μάλιστα τη σχετική πρόσκληση όπου αναφέρεται το όνομα του συζύγου της, αναλυτικά οι ομιλητές και ο χώρος της εκδήλωσης. Την πρόσκληση του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην οποία αναφέρεται οτι θα τιμηθεί ο Τόμ Χάνκς και προστίθεται μάλιστα οτι θα μιλήσει στην εκδήλωση και ο πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδας Τζέφρει Πάϊατ, ανέβασε στο twitter και ο διάσημος ηθοποιός με την επισήμανση Αναληθές...

 Την βράβευση του Τόμ Χάνκς στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος διαψεύδει και το Ιδρυμα.

Ανακοίνωσε φυσικά έβγαλε και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον Τύπο καθώς και το tweet της κας Rita Wilson σχετικά με επικείμενη βράβευση του ηθοποιού Tom Hanks από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάτι που διαψεύδουμε κατηγορηματικά καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση. Επιπλέον, ουδέποτε εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση όπως ανακριβώς αναφέρει μερίδα του Τύπου.

Τα παραπάνω δεν έχουν βεβαίως καμία σχέση με την εκτίμηση που τρέφουμε προς τον σπουδαίο αυτόν ηθοποιό και την προσφορά του».

Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας: «Ερευνούμε αν πέσαμε θύμα εξαπάτησης»

 Το ενδεχόμενο να έχει πέσει «θύμα εξαπάτησης», εξετάζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν την άφιξη του Τομ Χανκς στην Αθήνα ως καλεσμένου του ινστιτούτου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Όπως τονίζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, η παρουσία του Τομ Χανκς για φιλανθρωπικό σκοπό με είσοδο δωρεάν και όχι επί χρήμασι, όπως ειπώθηκε, είναι μάλλον απόρροια εξαπάτησης για την οποία διεξάγεται έρευνα από τις Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν την άφιξη του κυρίου Χανκς στην Αθήνα ως καλεσμένου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας για φιλανθρωπικό σκοπό με είσοδο δωρεάν και όχι επί χρήμασι όπως ειπώθηκε, δηλώνουμε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα με τις αρχές για να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός και συγκεκριμένα η εκπρόσωπός του κυρία Άντα Ηλιοπούλου έπεσε θύμα εξαπάτησης από δήθεν εκπρόσωπο του κυρίου Χανκς, καθώς επίσης και κατά πόσον τα προσωπικά έγγραφα που ο οργανισμός έχει στη διάθεσή του είναι αυθεντικά».

Νωρίτερα ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς, έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα στους «φίλους του στην Ελλάδα», αφότου η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, κατήγγειλε μέσω Twitter ότι το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτιστικής Διπλωματίας ψεύδεται αναφορικά με την παρουσία του άνδρα της σε εκδήλωσή του.

«Κάποιος ισχυρίζεται ότι θα εμφανιστώ σε εκδήλωση στην Αθήνα, κάτι που δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ αλήθεια. Εισιτήρια πωλούνται με την υπόσχεση της παρουσίας μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τομ Χανκς σε ανάρτησή του στην ίδια πλατφόρμα και ξεκαθαρίζει: «Δεν έχω μιλήσει με κανέναν σχετικά με την πιθανότητα παρουσίας μου στην εκδήλωση και οι διοργανωτές δεν είναι ειλικρινείς σε ό,τι αφορά την επικοινωνία μαζί μου. Προσέξτε να μην σας εξαπατήσουν».

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπάρχει κανένας φορέας που να ονομάζεται Tom Hanks Management και οποιαδήποτε δική μου υπογραφή σε συμβόλαιο δήθεν συμφωνίας είναι προϊόν πλαστογραφίας», συμπληρώνει ο πολυαγαπημένος ηθοποιός.

www.iefimerida.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr