Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεόρατα κύματα «σφυροκοπούν» το Blue Star Naxos μεσοπέλαγα! (Βίντεο)

14 Νοεμβρίου 2018 21:33

Φουρτούνα εννέα σχεδόν μποφόρ, με τον άνεμο να λυσσομανά και τη θάλασσα να αγριεύει τρικυμισμένη, ήταν το σκηνικό του καιρού στις κεντρικές Κυκλάδες το βράδυ της Τρίτης 13 Νοεμβρίου.

Για άλλη μια φορά, ανάμεσα σε τόσες άλλες, πλοίο της γραμμής και συγκεκριμένα το Blue Star Naxos, έδωσε «μάχη» με τη μανία των κυμάτων καθώς η άγρια θαλασσοταραχή μέσα στη νύχτα το σφυροκοπούσε πανταχόθεν!

Σαν καρυδότσουφλο στις ριπές του σφοδρού ανέμου, έμοιαζε έρμαιο του δυσμενούς καιρού! Πελώρια κύματα μαστίγωναν την πρύμνη του και την «έλουζαν» καθώς βυθιζόταν και ανυψωνόταν πάλι, προσπαθώντας να ισορροπήσει πάνω στην ταραγμένη θάλασσα.



Ωστόσο, τέλος καλό, όλα καλά για τον επιδέξιο καπετάνιο που φάνηκε να ξέρει να «μανουβράρει» καλά το καράβι του, το οποίο, όταν έφθασε στο λιμάνι της Νάξου επιχείρησε τρεις φορές να δέσει κάβους, με την τέταρτη τελικά να επιτυγχάνει την ασφαλή πρόσδεσή του!
Μπορεί ο χειμώνας να μην έχει δείξει ακόμα για τα καλά τα δόντια του, ωστόσο οι αντίξοες ακόμα και αυτή την εποχή καιρικές συνθήκες στη θάλασσα του Αιγαίου, δυσχεραίνουν συχνά τα ταξίδια προσφέροντας παρά ταύτα εικόνες άγριας ομορφιάς από την πάλη των στοιχείων της φύσης στις εν πλω μετακινήσεις!

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr