Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Πάρο! Σφοδρή καταιγίδα στο νησί...

16 Δεκεμβρίου 2018 12:37

Από τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου μέχρι περίπου τις πρώτες πρωινές ώρες, σφοδρή καταιγίδα σημειώθηκε στο νησί της Πάρου.


Άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί, το φαινόμενο της βροχόπτωσης ήταν έντονο κατά τόπους χωρίς απ΄ότι φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα εξαιτίας του στο νησί. Σημειώνεται ότι ο υετός που καταγράφηκε τις λίγες αυτές ώρες του ισχυρού φαινομένου άγγιξε τα 25 χιλιοστά. Ήταν δηλαδή το ήμισυ περίπου του υετού που καταγράφηκε στην Πάρο τους τρεις τελευταίους μήνες!

Η καταιγίδα αυτή ήταν επομένως η πρώτη καλή βροχή που σημειώθηκε εδώ και αρκετούς μήνες στο νησί και συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη για τον τόπο.

Λόγω της ανομβρίας που πλήττει την Πάρο τα τελευταία χρόνια, οι βροχές αποτελούν φαινόμενο πολυαναμενόμενο και ευεργετικό για το νησί. Η βροχή συνεχίστηκε το πρωί της Κυριακής στην Πάρο μέχρι τις πρώτες προμεσημβρινές ώρες, χωρίς ωστόσο να έχει το σφοδρό χαρακτήρα των πρώτων πρωινών ωρών.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν το απόγευμα ενώ οι νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr