Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Επίσημη παρουσίαση του νέου υπερσύχρονου σκάφους της Ε.Ο.Δ. στην Παροικία (Βίντεο + Φωτό)

18 Μαρτίου 2019 19:34

Το νεοαποκτηθέν, υπερσύγχρονο διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων, ονόματι CHIARA, παρουσιάστηκε επίσημα στο λιμάνι της Παροικίας το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου.


Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου κ. Μποζίκης, ο Λιμενάρχης Πάρου κ. Τσαντουλής, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Λάβδας, και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου. Μέλη της Ε.Ο.Δ. Παραρτήματος Κυκλάδων, υποδέχτηκαν τους επισήμους στο λιμάνι και ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Μπαρμπαρίγος τους ξενάγησε πάνω στο πλωτό μέσο παρουσιάζοντάς τους τις τεράστιες δυνατότητές του σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα.

To σκάφος CHIARA πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να ανταπεξέρχεται σε απαιτητικές επιχειρήσεις θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης. Είναι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας διασωστικά μέσα, διαθέτει υπερσύγχρονα όργανα, δύο μηχανές, και είναι ικανό να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα. Με την απόκτησή του η Ε.Ο.Δ. θα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται αμεσότερα και αποτελεσματικότερα σε συμβάντα κινδύνου στη θάλασσα συνδράμοντας το έργο των Λιμενικών Αρχών και ενισχύοντας έτι περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Πάρου.



Η Ε.Ο.Δ. συνεχίζοντας το πολύτιμο ανθρωπιστικό έργο που εδώ και χρόνια προσφέρει σε εθελοντική βάση στον νησί, ήταν και είναι πάντοτε στο πλευρό της παριανής κοινωνίας και του συνανθρώπου, καλύπτοντας ανάγκες σε περιστάσεις και συμβάντα εκτάκτου ανάγκης και όχι μόνο. Η αρωγή της καθίσταται ανεκτίμητη, ιδιαίτερα στα νησιά και ειδικά στις σημερινές συνθήκες κρίσης, όπου η πολιτεία εκ των πραγμάτων αδυνατεί πολλές φορές να καλύψει πλήρως ανάγκες των πολιτών της.

DSC02392.jpg DSC02394.jpg DSC02397.jpg

DSC02407.jpg DSC02408.jpg DSC02414.jpg

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr