Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Οργασμός τεράστιων οικοδομικών επενδύσεων στο νησί...

24 Μαρτίου 2019 20:39

Εκρηκτική ανάπτυξη παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό στην Πάρο η οικοδομική δραστηριότητα σε όλους τους επιμέρους τομείς του κλάδου. Πολλές εκατοντάδες οικοδομικές άδειες έχουν εκδοθεί για το 2019 που αφορούν στην ανέγερση κατοικιών, ιδιόκτητων βιλών, χλιδάτων ξενοδοχειακών μονάδων – μαμούθ και μεγάλων υπερπολυτελών οικιστικών συγκροτημάτων που προορίζονται για τουριστική αξιοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τρανταχτά ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής ελίτ που είναι ταυτόχρονα και διεθνείς οικονομικοί «παίκτες», επενδύουν αυτή τη στιγμή τεράστια κεφάλαια στο νησί. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επενδύονται για ανέγερση και αναβάθμιση ξενοδοχειακών υποδομών στην Πάρο και τη μετατροπή τους σε υψηλότατου επιπέδου μονάδες οι οποίες θα προσφέρουν ανώτατης ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας σε τουρίστες που θα επιλέξουν το νησί ως προορισμό διακοπών.

Επομένως, νέες προοπτικές καθώς φαίνεται διανοίγονται για το τουριστικό παρόν και το μέλλον της Πάρου. Προοπτικές οι οποίες μάλλον θα θέσουν το νησί σε μια καινούρια τροχιά ανάπτυξης με ενδεχόμενα οφέλη για τον παριανό τουριστικό κλάδο και τους επαγγελματίες του αλλά και το νησί.

Μια διαφαινόμενη ανάπτυξη, η οποία ωστόσο, για να προσπορίσει επιθυμητά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τον ίδιο τον τόπο και τις μελλοντικές γενιές του, θα πρέπει να διέπεται από ορθό διαχειριστικό προγραμματισμό και έλεγχο ώστε να αποφευχθούν επιπτώσεις που θα επιβαρύνουν το νησί και θα υποθηκεύσουν τελικά το μέλλον του…

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr