Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρική μεταβολή με βροχές με ενίσχυση των νοτιάδων στις Κυκλάδες και στην Πάρο…

03 Μαϊος 2019 17:31

Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει κατά το Σαββατοκύριακο στη χώρα επηρεάζοντας τις Κυκλάδες και την Πάρο. Ανοιξιάτικες βροχές θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της μεταβολής στο Κυκλαδικό νησιωτικό σύμπλεγμα όπου το Σάββατο 4 Μαϊου θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα επιφέρουν βροχοπτώσεις.


Από το μεσημέρι περίπου του Σαββάτου, τοπικές βροχές οι οποίες πιθανώς θα εξελιχθούν σε σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην περιοχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα του Σαββάτου θα ενισχυθούν σε 5 – 6 μποφόρ με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης από την νύχτα. Η θερμοκρασία στα νησιά θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Την Κυριακή τώρα 5 Μαϊου, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, οι νότιοι άνεμοι θα ενταθούν και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 – 7 και τοπικά 8 μποφόρ με πιθανότητα κατά τόπους να φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Λόγω των ιδιαίτερων ατμοσφαιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν, είναι πολύ πιθανό να ευνοηθεί η μεταφορά σκόνης από την Βόρεια Αφρική και ενδέχεται οι βροχοπτώσεις κατά τις επόμενες ημέρες να έχουν το χαρακτήρα λασποβροχής.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr