Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Μέτρον άριστον... Τώρα μένουμε σπίτι, ελπίζουμε ωστόσο σε τουριστικό μέλλον...

29 Μαρτίου 2020 22:32

Οι στιγμές είναι δύσκολες και κυρίως κρίσιμες.

Από την προσωπική μας ευθύνη και το βαθμό της κοινωνικής μας απομόνωσης εξαρτάται το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης του κορωνοϊού, ώστε να εξέλθουμε σιγά σιγά και με προσοχή της δύσκολης κατάστασης πιο σύντομα και να μπορούμε να ατενίσουμε πιο αισιόδοξα το μέλλον.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο είμαστε σε πόλεμο! Δίνουμε ο καθένας και όλοι μαζί την προσωπική μας μάχη, αναμετρώμαστε με τον εαυτό μας και τις αντοχές μας.

Κάθε περαιτέρω σκέψη άκαιρη, άτοπη και σίγουρα μοιάζει ουτοπική. Εκτός πραγματικότητας δηλαδή.

Ίσως λοιπόν η τουριστική προώθηση της Πάρου μέσω του συνθήματος We Ready, You Safe, All Happy, να φαντάζει για κάποιους εντελώς εξωπραγματική λόγω της συγκυρίας.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο η ελπίδα ότι ο εφιάλτης θα πάρει κάποτε τέλος και όλα τότε θα επιστρέψουν στην κανονικότητα δεν θα πρέπει να μας εγκαταλείψει. Και η Πάρος ως κατεξοχήν τουριστικός προορισμός που εξαρτά σε μεγάλο βαθμό την επιβίωσή της από την τουριστική ανάπτυξη, δικαιούται αν μη τι άλλο να κοιτάζει και το μέλλον.

Υπό αυτή τη σκοπιά, αν όπως όλοι ενδόμυχα και συγκρατημένα ελπίζουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία, θα πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε έτοιμοι.

Γιατί αν δεν είμαστε, τα πυρά όλων αυτών που σήμερα αγωνιούν και πολύ φυσιολογικά βεβαίως για την υγεία τους και την υγεία των αγαπημένων τους παραμένοντας στο σπίτι για λόγους δημόσιας υγείας, θα στραφούν προς τους ιθύνοντες του τόπου που έχουν την ευθύνη της τουριστικής ανάπτυξής του.

Θα πρέπει επομένως να είμαστε έτοιμοι, δεν θα πρέπει ωστόσο να είμαστε κραυγαλέα εκτός εποχής και συγκυρίας.

Οι απόψεις γύρω από το ζήτημα διίστανται.... Ωστόσο, το ρητό μηδέν άγαν θα πρέπει όχι μόνο τώρα αλλά πάντα να καθοδηγεί τα λόγια και τις πράξεις μας...

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr