Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου: Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη υπό τις παρούσες συνθήκες

05 Μαϊος 2020 19:00

Σε τηλεδιάσκεψη για τον Τουρισμό υπό τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη έλαβε μέρος χτες η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου.


Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Κ. Μονογυιού και κ. Φ. Φόρτωμας, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ. Λεονταρίτης, οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Σαντορίνης, Τήνου, Μήλου, Νάξου και Φολεγάνδρου.

Ενημερωθήκαμε για το πού βρισκόμαστε σε επίπεδο σύνταξης υγειονομικών πρωτοκόλλων, οικονομικών μέτρων στήριξης και διπλωματικών επαφών από τον Υπουργό Τουρισμού. Από όλους τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας και την σύμπνοιας για να επιτευχθεί η πολυπόθητη επανεκκίνηση του τουρισμού. Το λόγο πήραν όλοι οι συμμετέχοντες και ο καθένας εξέφρασε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς του.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις. Διατυπώθηκε η ανάγκη για έγκαιρη επικοινωνία ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων υγειονομικών προδιαγραφών, για ασφαλή εισροή-μετακίνηση τουριστών από το εξωτερικό στη χώρα με διενέργεια τεστ πριν την είσοδό τους, για έγκαιρη αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων και ζητήθηκε η επιδότησή τους. Αναφέρθηκε η ευθύνη των ξενοδόχων στην περίπτωση κρούσματος εντός των ξενοδοχείων, η αντιμετώπιση κρουσμάτων σε μικρές κοινωνίες όπως είναι τα νησιά μας και η αυξημένη δυσκολία στα πολύ μικρά νησιά με τους πολύ λίγους κατοίκους και τις ανύπαρκτες δομές υγείας, καθώς και θέματα λειτουργικότητας και εργασιακά του κλάδου.

Η Πρόεδρος της ΕΞ Πάρου-Αντιπάρου τόνισε τη σημασία της νομικής κάλυψης των ξενοδόχων και συμπληρωματικά την ανάγκη των εποχιακών ξενοδοχείων για ρευστότητα προκειμένου να ανοίξουμε. Έχουμε ετοιμάσει υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις μας αναλυτικά διατυπωμένες που δεσμευτήκαμε να στείλουμε στα Υπουργεία.

Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη υπό τις παρούσες συνθήκες, υπάρχει όμως πνεύμα αισιοδοξίας και συνεργασίας και το Υπουργείο δηλώνει αρωγός σε όλους μας. Μάλιστα, θα εξακολουθήσει να είναι σε επικοινωνία μαζί μας για παραπάνω ενημέρωση και επαφή για τις ανάγκες των νησιών μας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr