Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλυκή: Ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο καταφύγιο σκαφών στην Πάρο! (Βίντεο)

18 Μαϊος 2020 22:24

Ένα όνειρο ζωής για την ευρύτερη περιοχή της Αλυκής, ένα έργο πνοής για ολόκληρο το νησί της Πάρου, γίνεται πραγματικότητα σε ελάχιστους μήνες!

Πρόκειται για το αλιευτικό καταφύγιο της Αλυκής, οι εργασίες κατασκευής του οποίου ολοκληρώνονται και ενδέχεται σύμφωνα με τους υπολογισμούς, παρότι δύσκολο, να λειτουργήσει και μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Θα είναι το μεγαλύτερο καταφύγιο σκαφών στην Πάρο που θα παρέχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 105 σκαφών όταν το καταφύγιο της Νάουσας παρέχει 80 θέσεις!

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης αυτή την περίοδο η Μελέτη Διείσδυσης η οποία θα διερευνήσει τις δυνατότητες αποφυγής του φαινομένου της μετατόπισης άμμου λόγω θαλασσίων ρευμάτων, στον μόλο της Αλυκής. Σημειώνεται, ότι το φαινόμενο μετατόπισης της άμμου στην περιοχή προϋπήρχε, ωστόσο με την κατασκευή του καταφυγίου, εντάθηκε και για το λόγο αυτό προϋποθέτει λύση.

Το νέο αλιευτικό καταφύγιο, θα παρέχει σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, θα συμβάλλει στον ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών και αποτελεί έργο ενταγμένο στον γενικότερο σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης της περιοχή της Αλυκής αλλά και ολόκληρης της Πάρου.
Ο εξωραϊσμός της περιοχής και η δυνατότητα προσέγγισης αλιευτικών και σκαφών αναψυχής από τη θάλασσα, θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα αλλά και την τουριστική επιχειρηματικότητα.

Το αλιευτικό καταφύγιο της Αλυκής, ένα όνειρο ζωής και ένα πάγιο αίτημα του κόσμου της αλιείας και της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αποτελεί αναμφίβολα ένα στρατηγικής σημασίας σύγχρονο και λειτουργικό έργο πνοής για το νησί.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr