Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Πρόστιμα και στα πλοία! – 1000 € στους πλοιάρχους

08 Ιουνίου 2020 22:52

Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω κορωνοϊού, επιβάλλονται και στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με αυτά, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων των πλοίων, επιτρέπεται στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία η μεταφορά κατ΄ανώτατο όριο του 60% του συνολικού αριθμού επιβατών του πλοίου, ή του 65% εφόσον το πλοίο διαθέτει καμπίνες καθώς και η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων, επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους, σε διαφορετική περίπτωση δε, 2 μεμονωμένοι επιβάτες ή μέλη πληρώματος.

Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη πληρώματος των πλοίων, υποχρεούνται πριν την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού στα πλοία, που βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για κάθε παράβαση των διατάξεων, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, στους επιβάτες, στους ναυτικούς πράκτορες και στα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Στους πλοιάρχους διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Διαβάστε την ΚΥΑ εδώ

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr