Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση ΣΥ.Σ.Ε.Π.Α. στην ανώνυμη “Πρωτοβουλία Αναπληρωτών”

01 Ιουλίου 2020 15:33

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι,

Τον τελευταίο καιρό γίναμε θεατές μίας άνευ προηγουμένου υπονόμευσης αγώνα των εργαζομένων από μία ανώνυμη ομάδα που υπογράφει ως "Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Πάρου-Αντιπάρου".

Το ΣΥ.Σ.Ε.Π.Α., όπου αποτελείται από τα εκλεγμένα από τη βάση του μέλη των διοικητικών σωματείων, ξεκίνησε έναν αγώνα το Νοέμβριο του 2019 για την ενεργοποίηση του νόμου Ν. 4512/2018 όπου ζητούσαμε (και ζητάμε):

· Άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 349 του Ν. 4512/2018 από το Δήμο Πάρου.

· Απόφαση για τη δημιουργία σχετικού κωδικού στον προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2020, για την άμεση εφαρμογή του νόμου.

· Άμεση επαναφορά του άρθρου 32 του Ν. 4483/2017.

· Για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική απόδοση των κινήτρων, σύμφωνα με το νόμο, προτείναμε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή του Συντονιστικού.

Και αυτό το παλεύαμε για όλους τους εργαζόμενους/ες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νησιού και τους αφορά ο νόμος, καθώς και για την επαναφορά των αποκλεισμένων μονίμων εκπαιδευτικών και εργαζομένων του Δήμου που δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία στην Πάρο.

Η ανώνυμη "Πρωτοβουλία Αναπληρωτών" παρακάμπτοντας τις λαϊκές και εργατικές αυτές διεκδικήσεις, λειτουργώντας συντεχνιακά, αγωνίστηκε και κατάφερε εντέλει και εισακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ικανοποίησαν μόνο το αίτημα τους για παροχές στους Αναπληρωτές (εξυπηρετώντας, τελικά, την εξουσία που γνωρίζει καλά ότι το διαίρει και βασίλευε πάντα την βολεύει και πάντα θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε καιροσκόπους, που πρόθυμα και κοντόφθαλμα θα παίξουν αυτό το παιχνίδι.)

Εντέλει, αυτό και αποδείχτηκε:

Ο Δήμος με υπεκφυγές δεν προχωρούσε σε ικανοποίηση του αιτήματος, η κοινωνική συμμαχία είχε σπάσει, αφού προβαλλόταν ένα καθαρά συντεχνιακό συμφέρον, και ζημιωμένοι, για ακόμα μία φορά, ήταν οι εργαζόμενοι.

Στην τελευταία πράξη του δράματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/06/2020, όπου την ύστατη στιγμή έπρεπε να επικρατήσει η συγκατάβαση και η σύμπνοια, τα 2 από τα σωματεία μας (ΕΛΜΕ και "Καλλιέρος") προχώρησαν στην παρακάτω τοποθέτηση:

1. Το έτος 2020 να πάρουν το επίδομα στέγασης- σίτισης οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί , όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πάρου.

2. Στον προϋπολογισμό του έτους 2021 να προβλεφτεί κονδύλι που θα συμπεριλάβει όλους τους δικαιούχους των κινήτρων που ορίζει ο ισχύων νόμος.

3. Σύνταξη εγγράφου προς το αρμόδιο Υπουργείο για επαναφορά των κινήτρων για όλους, δηλαδή τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους που δεν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στο νησί της Πάρου.

Πάλι όμως η ανώνυμη "Πρωτοβουλία Αναπληρωτών" αντί να στηρίξει αυτήν την απόφαση, προχώρησε εκ των υστέρων σε ύβρεις και αναλήθειες, που είναι προσβλητικό για τους ίδιους να τις αναπαράγουμε. Έβαλαν πάλι τα σωματεία και την τοπική κοινωνία απέναντί τους, προσβάλλοντας τους συναδέλφους Αναπληρωτές, αφού στο όνομα τους λειτουργούν ανεύθυνα και συμφεροντολογικά, χωρίς καμία εξουσιοδότηση, πυροδοτώντας με την στάση τους κοινωνικούς αυτοματισμούς, όπου οι Αναπληρωτές, στο πρόσωπο 2-3 ατόμων χαρακτηρίζονται και στοχοποιούνται άδικα.

Εν κατακλείδι, το ΣΥ.Σ.Ε.Π.Α. καλεί την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών ενυπόγραφα σε κείμενο τους να συνταχθεί με τις παραπάνω θέσεις, αλλιώς στον προβοκατόρικο και διασπαστικό αγώνα τους θα μας βρουν απέναντι τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «Π.ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr