Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Στο αεροδρόμιο” θα είναι ο τίτλος ταινίας μικρού μήκους τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιούνται στην Πάρο.

01 Ιουλίου 2020 15:43

Η ταινία τοποθετείται στο όμορφο τοπίο της Πάρου και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία με καταβολές στο παλιό καλό κινηματογράφο.


Οι θεατές γελούν και συγκινούνται μέσα από την ιστορία του πρωταγωνιστή Προκόπη, ενός νεαρού υπεύθυνου του νησιώτικου αεροδρομίου, και τις σχέσεις του με τους ντόπιους.
Σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Μιχάλης Μαθιουδάκης. Στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες “Το Μανάβικο” (2017) και “‘Το Μπάκπακ” (2018) ενώ το τελευταίο χρόνο εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Μην Ψαρώνεις” του ΑΝΤ1.

Τους κεντρικούς ήρωες της ταινίας θα υποδυθούν κάποιοι από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς τους: ο Θανάσης Ζερίτης, γνωστός από την τηλεοπτική σειρά “Μην Ψαρώνεις”, η πολυβραβευμένη πρωταγωνίστρια Λυδία Φωτοπούλου με αξέχαστες ερμηνείες στις τηλεοπτικές σειρές "Ψάθινα Καπέλα" και "Το 10", καθώς και ο Μανώλης Μαυροματάκης με μακρόχρονη πορεία στο θέατρο, συμμετοχή σε επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες όπως “Ο εχθρός μου” και τηλεοπτικές σειρές όπως το “Ταμάμ”.

Το σενάριο της ταινίας έχει επιλεχθεί και αναγνωριστεί από την ΕΡΤ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, από τα οποία έχει λάβει κρατικές επιχορηγήσεις για κάλυψη μέρους του προϋπολογισμού της. Τα γυρίσματα της ταινίας είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο 2020, αλλά λόγω των έκτακτων κρατικών μέτρων έπρεπε να αναβληθούν και να μεταφερθούν για τα τέλη Ιουνίου (26 - 30 Ιουνίου 2020).
Ο Δήμος Πάρου συνδράμει την πραγματοποίηση των γυρισμάτων με παροχές φιλοξενίας και άλλες διευκολύνσεις στο πλαίσιο και των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr