Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος δεν «έσωσε» την παρτίδα! «Βουτιά» στις αφίξεις Ιουνίου…

03 Ιουλίου 2020 18:20

Εκτός προσδοκιών αποδείχτηκε ότι ήταν οι αφίξεις επισκεπτών στο νησί της Πάρου τον Ιούνιο που μόλις μας πέρασε.


Αν και ο πρώτος φετινός μήνας του καλοκαιριού, περιελάμβανε στις αρχές του, το πρώτο «ελεύθερης» μετακίνησης τριήμερο μετά από μια μακρά χρονικά ακτοπλοϊκή απαγόρευση λόγω της πανδημίας, η «παρτίδα» δεν κατάφερε τελικά να σωθεί καθώς οι από λιμένος τουριστικές αφίξεις του Ιουνίου 2020 στην Πάρο σημείωσαν «βουτιά» κατά 75% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου, 22.798 επιβάτες αφίχθησαν ακτοπλοϊκώς στην Πάρο κατά τον φετινό Ιούνιο έναντι 91.308 επιβατών που είχαν αφιχθεί τον Ιούνιο του 2019! Μειωμένα κατά χιλιάδες ήταν και τα οχήματα που έφθασαν στο νησί. 4.895 αφίχθησαν τον Ιούνιο του 2020 έναντι 7.352 που έφθασαν στην Πάρο τον Ιούνιο του 2019.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών του νησιού, είχε ως λιμάνι αναχώρησης τον Πειραιά από τον οποίο προήλθαν 17.988 επισκέπτες. Ακολουθούν τα λιμάνια της Νάξου και της Σαντορίνης.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι μέρες με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση ήταν εκείνες του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 5/6 και το Σάββατο 6/6 ήρθε στην Πάρο περισσότερος κόσμος συγκριτικά με άλλες ημέρες του μήνα, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και στα τέλη Ιουνίου, κατά την επίσημη δηλαδή έναρξη του καλοκαιριού, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr