Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ.Σ.Πάρου: Δωρεάν Υγεία - Ο λαός την πληρώνει και την δικαιούται

31 Ιουλίου 2020 12:05

Οι ελλείψεις στο δημόσιο τομέα υγείας της χώρας γενικότερα και του νησιού μας ειδικότερα, ήταν δεδομένες πριν από την πανδημία.


Σήμερα με την πανδημία σε εξέλιξη με κουτσουρεμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχουν γίνει λάστιχο, αναλόγως του τι βολεύει τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, αυτά τα προβλήματα έγιναν μεγαλύτερα.
Από τη πρώτη στιγμή της πανδημίας, τις ανάγκες του ανοχύρωτου από την πολιτεία Κέντρου Υγείας σε οργάνωση και μέσα, κάλυψαν με την προσφορά τους σε είδη, εργασία και χρήμα εκατοντάδες συμπολίτες μας, όπως και κατά ένα μέρος Δήμος και Περιφέρεια.
Προβλήματα που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα «πασαλείμματα» και την επικοινωνιακή τακτική της κυβερνητικής πολιτικής που δεν αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, όπως και των απαραίτητων μέσων.
Η κυβερνητική πολιτική στο σύνολο της, το Υπουργείο Υγείας και η 2η ΔΥΠΕ είναι υπόλογοι για όλα αυτά.
Σήμερα οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας και της προστασίας της Δημόσιας Υγείας έχουν βαρέσει «κόκκινο»:
 Δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό καθαριότητας με αποτέλεσμα τις εικόνες ντροπής με τους ξέχειλους κάδους καθαριότητας μέσα στο ΚΥ. Εικόνα τριτοκοσμική που δεν κινητοποίησε το Δήμο για μία εβδομάδα σε εξεύρεση λύσης.

 Τα τεστ για τον μοριακό αναλυτή ( της χορηγίας) μειώνονται χωρίς αναπλήρωση, αναζητώντας και πάλι τη μεγαλοψυχία επιχειρηματιών- χορηγών.

 Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κινδυνεύει να βρεθεί σε καραντίνα χωρίς αντικαταστάτες. Την ίδια ώρα δίνονται άδειες σε γιατρούς τους μήνες που δεν θα έπρεπε (Ιούλιος – Αύγουστος) με αποτέλεσμα το ΚΥ μία εβδομάδα μετά το πρώτο κρούσμα να είναι με τους μισούς γιατρούς απόντες.

 Οι πολυδιαφημισμένες προσλήψεις από τον υπουργό Υγείας δεν έφτασαν στα μέρη μας.
 Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες στέγασης στο προσωπικό του και φιλοξενείται στο Δημοτικό Σχολείο των Καμαρών. Για την Αντίπαρο ακόμα αναμένεται λύση στο θέμα του ΕΚΑΒ.

 Δεν γνωρίζουμε ποιος και με ποια κριτήρια κάνει ιχνηλάτηση στο νησί μας σε περίπτωση κρούσματος.

Η Διοίκηση του ΚΥ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα και τις συνέπειες της ανοργανωσιάς χωρίς καμιά από μέρους της αντίδραση και διεκδίκηση για τις ανάγκες του , σε μία σιωπηλή συναίνεση σε όσα συμβαίνουν.
Η «ανεξάρτητη» και «ακομμάτιστη» Δημοτική Αρχή μετά τα “we ready, safe and happy” , την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της επιτροπής κρίσης, αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις και φωτογραφήσεις μπροστά από τα ISOBOX που εγκατέστησε η Περιφέρεια και μπροστά από τις συσκευασίες των δωρηθέντων τεστ για τον κορονοϊό. Που το σθένος να κτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι στα πολιτικά τους αφεντικά και να διεκδικήσουν την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας στο τόπο μας.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι προστασία της υγείας του λαού χωρίς ανεπτυγμένο Δημόσιο δωρεάν Σύστημα Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο με δικαιώματα προσωπικό και όλα τα απαραίτητα μέσα, δεν μπορεί να υπάρξει.
Καλούμε το παριανό λαό να θυμηθεί τους πρόσφατους αγώνες του για την Υγεία και να είναι έτοιμος να τους επαναλάβει.

 

Πάρος 30-7-20

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr