Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζον Κονίνι: O Παριανός σκηνοθέτης που θα σου φτιάξει τα πιο ευφάνταστα κοκτέιλ

31 Ιουλίου 2020 18:44

Είχα την ευλογία να περάσω δύο μέρες του Ιούλη στην Πάρο, φιλοξενούμενη μιας καλής φίλης. Ένα βράδυ, πήγαμε με την παρέα σε ένα από τα ομορφότερα μαγαζιά της Νάουσας και μας σέρβιρε κρασί ένας νεαρός άντρας που μου τράβηξε την προσοχή από την πρώτη στιγμή

Πολύ εγκάρδιος, χιουμορίστας και με τύπο. Πιάσαμε την κουβέντα και μου αποκάλυψε ότι όσο μεράκι νιώθει για την δουλειά του στην εστίαση, άλλο τόσο πάθος έχει για το σινεμά. Μια μικρή μας συνέντευξη ήταν μονόδρομος… Τον ευχαριστώ πολύ.

Συστήσου μας. Είσαι ο και λέγεσαι! Που λέει ο λόγος…

Ονομάζομαι Ιωάννης Κονίνι, οι φίλοι μου με φωνάζουν Τζον. Μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Ένα γνήσιο νησιωτόπουλο. Πήγα για σπουδές στο Ηράκλειο Κρήτης στο πανεπιστήμιο θετικών επιστημών, αλλά τις παράτησα στο τρίτο έτος για να σπουδάσω σκηνοθεσία κινηματογράφου.

Πώς συνδυάζεται η αγάπη για την σκηνοθεσία με την επαγγελματική πορεία στον χώρο της εστίασης, του μπαρ, του καφέ; 

Το να είσαι καλλιτέχνης και να δουλεύεις στην εστίαση είναι από μόνο του ένα πλεονέκτημα. Από την προσέγγιση του κόσμου, αλλά και στην παραγωγικότητα μιας επιχείρησης. Αν πρέπει για παράδειγμα να εξυπηρετήσεις πολύ κόσμο ταυτόχρονα θα τα δώσεις όλα. Όχι πως και άλλοι δεν θα το κάνουν το ίδιο επαγγελματικά. Απλώς το να είσαι καλλιτέχνης έχεις μια έμφυτη τάση να ευχαριστείς το κοινό σου. Στην περίπτωση ενός μπαρ το κοινό σου είναι οι φιλοξενούμενοί του.

Τζον Κονίνι

Για ποιο επίτευγμά σου μέχρι στιγμής επαγγελματικό είσαι περισσότερο υπερήφανος;

Στον χώρο του κινηματογράφου είμαι πολύ μικρός για να νιώθω περισσότερο ή… λιγότερο περήφανος για κάποια δουλειά. Είμαι περήφανος για όλα μέχρι στιγμής. Όσον αφορά την εστίαση, με γεμίζει περηφάνια και χαρά όταν ο κόσμος μου δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη για την περιποίηση του. Όταν αργότερα μου λένε τα νέα τους ή τα προβλήματά τους. 

Αυτή την περίοδο της ζωής σου τι κάνεις, πού βρίσκεσαι; Αντλείς χαρά από κάπου συγκεκριμένα;

Εργάζομαι στην ΒarSolutions, μια εταιρεία που θα στήσει την καλύτερη και πιο εξοικειωμένη ομάδα για το μπαρ σε δεξιώσεις, γάμους αλλά και πολλά άλλα. Επίσης θα με βρείτε στο Fotis All Day Bar, στην Πάρο, εδώ που σε σέρβιρα για πρώτη φορά! Ένα ξεχωριστό μαγαζί με υπέροχη θέα και μια φρέσκια αύρα χαλάρωσης πλάι στο κύμα. Η φιλοσοφία μας θα μπορούσε να συνοψιστεί στην φράση Good Vibes Only. Σαν ομάδα, προσπαθούμε το καλύτερο για να φτιάξουμε το κέφι του οποιουδήποτε. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να δείχνουμε κατανόηση ο ένας στον άλλο. Ό,τι και αν είναι, θα περάσει. 

Υπάρχουν επαγγελματικά σχέδια για μετά το καλοκαίρι;

Υπάρχουν πολλά σχέδια. Όμως, νιώθω ότι πάω να βάλω δύο καρπούζια σε μια μασχάλη. Θα επικεντρωθώ στην παραγωγή μιας μικρού μήκους αστυνομικής ταινίας, της οποίας το σενάριο είναι έτοιμο και βασισμένο σε δική μου έρευνα σε μια αληθινή ιστορία. Η ταινία αυτή θέλω να κινηθεί σε φεστιβάλ και να είναι η πρώτη μου “καλή” μικρού μήκους που θα αναδείξει το στυλ μου. Δύσκολο, αλλά με την κατάλληλη ομάδα θα τα καταφέρουμε.

Ποια είναι η ταινία που σε συγκλόνισε πρόσφατα;

Είδα πολλές ταινίες φέτος. Αυτή όμως που με συγκλόνισε είναι μια δανέζικη ταινία, που λέγεται “Ο Ένοχος”. Ένα θρίλερ που σου παίρνει  την ανάσα στο πρώτο λεπτό και σε αφήνει να αναπνεύσεις στο τελευταίο. Την συστήνω σε όλους!

Δώσε μας την συνταγή του αγαπημένου σου cocktail.

Το αγαπημένο μου κοκτέιλ είναι μια συνταγή που πειραματίστηκα μόνος μου αλλά την τελειοποίησε ένας φίλος μου. Την ονόμασε “Strawberry feels”. Είναι λευκό ρούμι, χειροποίητο σιρόπι φράουλας, βανίλια, Aperol και top up με 3Cents Lemon tonic. Είναι ένα  φρέσκο καλοκαιρινό κοκτέιλ, γλυκόξινοκαι με μια ελαφριά πικρή επίγευση για την τέλεια ισορροπία, αλλά και ένα παιχνιδιάρικο fizzy αίσθημα από το αναψυκτικό .

Πιστεύεις στην αξία της αισθητικής; Κι αν ναι, θεωρείς ότι υπάρχει μία, αντικειμενική, ή πολλές, όσες οι ματιές των ανθρώπων;

Αν δώσεις σε εκατό σκηνοθέτες το ίδιο σενάριο θα έχεις σαν αποτέλεσμα εκατό διαφορετικές ταινίες με την δική της ξεχωριστή αισθητική η κάθε μία.

Αν τώρα κάποια λειτουργεί καλύτερα τότε κάτι κάνει καλύτερα. 

Έτσι λοιπόν και στην αξία της αισθητικής ανάλογα με τον κόσμο. Θα υπάρξουν πολλές αλλά λίγες θα κάνουν την διαφορά.

Απάντα σε μια ερώτηση που δεν σου έκανα.

Εκτιμώ πάρα πολύ την αξία της φιλίας. Έχω καλούς φίλους και προσπαθώ να είμαι καλός φίλος. Η φιλία είναι ένα πολύ περίεργο πράγμα. Κάποιος κάποτε είπε πως ευτυχία είναι να έχεις έναν φίλο που να  μπορείς να του πεις τα πάντα.

ipolizei.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr