Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πάρος δεν ξεχνά 20 χρόνια μετά: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα του ναυαγίου του «Σάμινα

26 Σεπτεμβρίου 2020 16:26

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων της Πάρου αλλά και αρκετού κόσμου, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου στο εκκλησάκι στη θέση Κορακιά της Παροικίας, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 82 συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα.

Ήταν ακριβώς 20 χρόνια πριν, εκείνη τη μοιραία νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000, όταν τα νερά της Πάρου έγιναν υγρός τάφος για τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας που συγκλόνισε το νησί και την χώρα.

Η Πάρος, 20 χρόνια μετά, δεν ξεχνά τους δικούς της ανθρώπους, τους νησιώτες μας, που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας με τα κύματα την αποφράδα εκείνη νύχτα. Δεν ξεχνά επίσης τις τραγικές στιγμές που έζησε ολόκληρο το νησί, όταν όλοι κινητοποιήθηκαν για να διασώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στη θάλασσα.

Δυστυχώς, 82 αθώες ψυχές δεν τα κατάφεραν, η μνήμη τους ωστόσο παραμένει ζωντανή στις καρδιές των παριανών οι οποίοι όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος τέλεσαν ετήσιο μνημόσυνο στο εκκλησάκι της Κορακιάς που χτίστηκε στη μνήμη των θυμάτων.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr