Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Επίπεδο 2 - επιτήρησης, στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας Πάρος και Αντίπαρος – Δείτε τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων

09 Οκτωβρίου 2020 20:48

Ένα νέο εργαλείο ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας ανά περιφερειακή ενότητα θα έχουν από σήμερα οι πολίτες.

Πρόκειται για το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας που δημοσιεύτηκε σήμερα από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή βάσει του επιδημιολογικού της φορτίου.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14ήμερο ή και συχνότερα ανάλογα με τις συνθήκες της πανδημίας και περιλαμβάνει 4 διαβαθμισμένα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της Ελληνικής επικράτειας.

Το επίπεδο 1 - ετοιμότητας, επίπεδο 2 - επιτήρησης, επίπεδο 3 - αυξημένης επιτήρησης και 4 - αυξημένου κινδύνου.

Η Πάρος και η Αντίπαρος τώρα, νησιά της περιφερειακής ενότητας Κυκλάδων βρίσκονται στο επίπεδο 2, στο επίπεδο δηλαδή της επιτήρησης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων ισχύουν τα εξής:

Άνδρος, Τήνος, Σύρος, Σέριφος, Σίφνος, Κίμωλος και Μήλος βρίσκονται στο επίπεδο 1, δηλαδή σε επίπεδο ετοιμότητας.

Νάξος, Κουφονήσια, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Αμοργός μαζί με Πάρο και Αντίπαρο βρίσκονται στο επίπεδο 2, δηλαδή σε επίπεδο επιτήρησης.

Τζιά, Κύθνος, Μύκονος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Σαντορίνη και Ανάφη, βρίσκονται στο επίπεδο 3 , δηλαδή αυξημένης επιτήρησης.

Στα Δωδεκάνησα τώρα, Ρόδος και Κως, βρίσκονται στο επίπεδο 2 και όλα τα υπόλοιπα μικρότερα νησιά του συμπλέγματος βρίσκονται στο επίπεδο 1.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr