Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Σε «πορτοκαλί» επίπεδο - 3 αυξημένης επιτήρησης 8 νησιά των Κυκλάδων

22 Οκτωβρίου 2020 22:28

Το ένα τρίτο των νησιών των Κυκλάδων, 8 δηλαδή νησιά, θα βρεθούν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου σε κατάσταση επιβολής μερικού lockdown καθώς σύμφωνα με το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας βρίσκονται σε «πορτοκαλί» επίπεδο -3 δηλαδή σε συνθήκη αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης.

 

Τα νησιά αυτά είναι: Μύκονος, Κέα, Κύθνος, Σαντορίνη, Φολέγανδρος, Ίος, Σίκινος και Ανάφη. Από το πρωί λοιπόν του Σαββάτου σύμφωνα με τα νέα εξαγγελθέντα μέτρα για τις «πορτοκαλί» περιοχές, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης.

Σε χαμηλότερο επίπεδο δηλαδή σε επίπεδο «κίτρινο» -2 επιτήρησης, βρίσκονται μέχρι στιγμής τα εξής νησιά: Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Κουφονήσια, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Αμοργός.

Σε επίπεδο ακόμα χαμηλότερο, δηλαδή «πράσινο» -1 ετοιμότητας, υπάγονται τα εξής: Άνδρος, Μήλος, Σύρος, Τήνος, Σέριφος, Σίφνος, Κίμωλος.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
as parou100

Επισημαίνεται ότι προς ώρας στα νησιά επιπέδου 2 και 1 δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν για τα «πορτοκαλί» νησιά επιπέδου 3 σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Η διαβάθμιση των επιπέδων ορίζεται σύμφωνα με την βαρύτητα επιδημιολογικού φορτίου που υπάρχει στα νησιά.

Σημειώνεται επίσης, ότι η καθημερινή εκτίμηση του επιδημιολογικού φορτίου για κάθε περιοχή ή νησί της χώρας, φέρνει ανά διαστήματα την επικαιροποίηση του Χάρτη. Αυτό σημαίνει ότι περιοχές ή νησιά μπορεί να αλλάξουν χρώμα και επίπεδο σε κάθε νέα αναθεώρηση που μπορεί να γίνεται ανά 14ήμερο ή νωρίτερα αν οι συνθήκες έξαρσης της πανδημίας το επιβάλλουν.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr