Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Καθίζηση οδοστρώματος στον Αρχίλοχο. Αστοχία, αυτοψία και αποκατάσταση…

08 Μαρτίου 2021 19:25

Κατόπιν εγγράφων που απεστάλησαν από τον Έπαρχο Πάρου και την Κοινότητα Αρχιλόχου σχετικά με την καθίζηση του οδοστρώματος στη θέση «Άγιος Παντελεήμονας» της

Κοινότητας Αρχιλόχου μετά την ασφαλτόστρωση που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Πάρου – Αντιπάρου» (2018), η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Δ/νση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διενήργησε αυτοψία στο σημείο της καθίζησης.

Η αυτοψία διενεργήθηκε στις 2/3/2021 και διαπιστώθηκε ότι τμήμα μήκους περίπου 40 μέτρων, έχει υποστεί καθίζηση στα όρια του προσφάτως διαστρωθέντος οδοστρώματος. Σύμφωνα με την υπηρεσία, η αστοχία του οδοστρώματος δεν επήλθε συνεπεία της ασφαλτόστρωσης καθώς αυτή εκτελέστηκε εντός του υφιστάμενου ορίου του ασφαλτικού οδοστρώματος, χωρίς περαιτέρω παρέμβαση.

Η αστοχία κατά την υπηρεσία οφείλεται στην κίνηση των βαρέων οχημάτων τα οποία λόγω του μικρού πλάτους της οδού στο εν λόγω σημείο, κινούνται στα όρια του οδοστρώματος. Η καθίζηση η οποία εμφανίστηκε αποτελεί ένδειξη ότι η υφιστάμενη αντιστήριξη του οδοστρώματος δεν επαρκεί λόγω χαλαρών εδαφών.

Τέλος, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η ανωτέρω αστοχία θα αποκατασταθεί με κατασκευή τοίχου αντιστήριξης ο οποίος θα κατασκευαστεί εντός του ορίου του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, είναι αναγκαίο να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για τη σήμανση του ανωτέρω τμήματος προς αποφυγήν ατυχήματος μέχρι την αποκατάστασή του.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr