Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάρος: Επιταχύνεται ο ρυθμός εμβολιασμών - Νοσηλευτικό προσωπικό μεταβαίνει στο νησί

10 Μαϊος 2021 16:48

Σε ότι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τους εμβολιασμούς των κατοίκων του νησιού μας, την μη ανεύρεση ραντεβού για τους ιδίους στην Πάρο ενώ αντιθέτως παρουσιάζονται διαθέσιμα ραντεβού σε άλλα νησιά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

  1. Το ΚΥ Πάρου, από την αρχή της διαδικασίας, καλείται απλά να διεκπεραιώσει τα ραντεβού των εμβολίων που αποφασίζονται κεντρικά χωρίς να έχει την παραμικρή δυνατότητα ούτε να αυξήσει τον αριθμό τους, ούτε να επιλέξει τα φυσικά πρόσωπα που εμβολιάζονται, ούτε καν την τυχόν προτεραιότητά τους
  2. Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε κανένας έως τώρα επιπλέον διορισμός ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού, οι εργαζόμενοι του ΚΥ, με προθυμία και συχνά εκτός ωραρίου ολοκληρώνουν καθημερινά το πρόγραμμα όσο και επιβαρυμένο και εάν είναι αυτό
  3. Μετά την διαπίστωση της παρούσας κατάστασης, η διοίκηση του ΚΥ Πάρου με σύμφωνη μάλιστα γνώμη των εργαζομένων, ζήτησε επιπλέον 50% αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών ανά ώρα και ανά ημέρα με το ίδιο ακριβώς προσωπικό. Προτάθηκε μάλιστα η μετακίνηση εργαζομένων στο ΚΥ Πάρου, η οποία θα οδηγούσε σε επιπλέον αύξηση μέχρι και 100% των εμβολιασμών (βλέπε έγγραφό μας). 

Συμπερασματικά, η τυχόν καθυστέρηση του προγράμματος στην Πάρο δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στο προσωπικό του ΚΥ (λόγω έλλειψης ή απροθυμίας), αλλά αποκλειστικά στον κεντρικό σχεδιασμό κατανομής των δόσεων των εμβολίων σε όλη τη χώρα.

Τέλος, έχουμε υπηρεσιακά ενημερωθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός νοσηλευτικού προσωπικού πρόκειται στο άμεσο μέλλον να μεταβεί στο νησί με την μορφή κλιμακίου, ο οποίος σε συνδυασμό με τη παροχή μεγάλου αριθμού εμβολίων αλλά και την υποστήριξη του ΚΥ από τον Δήμο Πάρου (με μετακίνηση νοσηλευτριών) θα επιταχύνει πολύ τον ρυθμό των εμβολιασμών στο νησί μας. 

Από την διοίκηση του ΚΥ Πάρου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr